Last news in Fakti

20 Август, 2021 16:52 4 138 9

Нов ПУП ще реши проблемите на най-големия летен курортен град у нас

  • слънчев бряг-
  • пуп-
  • инфраструктура

Най-големият е инфраструктурата

Нов ПУП ще реши проблемите на най-големия летен курортен град у нас - 1
Снимка: БГНЕС

Актуализация на подробния устройствен план на Слънчев бряг би решила натрупаните през годините инфраструктурни проблеми на комплекса. Това е мнението на арх. Георги Бакалов, автор на последния строително-регулационен план на курорта, който е в сила от 2000 г. "Разрастването на Слънчев бряг е извършено на парче, стихийно и цялата инфраструктура се задъхва от огромната леглова база".

Огромни задръствания, тълпи от туристи, които чакат да бъдат пропуснати по пешеходни пътеки, безразборно паркирали коли по алеи и в градинки, съобщава БНР. Много от автобусите, заради тесните еднопосочни алеи, не могат да стигнат до хотела на туристите и ги оставят с багажите на километри от него. Свободни места за паркиране има само на платените сини зони, но от тях могат да се възползват само туристи, които са за кратко време в комплекса.

Хотелиерите отново поставят въпроса за собствеността на инфраструктурата на Слънчев бряг. Отдавна настояват да бъде прехвърлена на Община Несебър. Сега данъците и таксите в Слънчев бряг се плащат на общината, а инфраструктурата се поддържа от държавата. Тя обаче няма достатъчно приходи от комплекса, за реинвестиране на средства в сериозните проблеми на транспортната и на инженерната инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    23 3 Отговор
    Късно е либе за китка. Слънчев бряг вече се презастрои
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Архитект

    12 1 Отговор
    Това ще запада с годините
  • 4 Badjoto

    21 4 Отговор
    Уникален пример каква световна глупост могат да сътворят ченгетата и мутрите пишман бизнесмени. Страхотен курорт го превърнаха в кочина. Да фалират!
  • 5 Пурко

    16 5 Отговор
    Трябва да изринат тази клоака заедно с мутрите навътре в морето и да нахранят рибите с тях! Срам и позор за цялата държава е този грозен и нелицеприятен бордей!
  • 6 Значи

    2 4 Отговор
    За да се реши проблема трябва една танкова дивизия да се разположи на баира ханска шатра. И стрелба с право мерене. Една седмица. После се завърта и подкарва село власт. И накрая тръгва като лавина та до Ахелой. Камък върху камък да не остане. Изрива се всичко в псевдо рекичките Хаджийска и Ахелой и едва тогава се започва с първо - до стената, второ - Ставри, трето - пак първо и така периодично двадесет години. Естествено необходимостта от ново проектиране ще оттече, защото и архитекта ще пръв по първо.
  • 7 Само герп и сйедесйе

    2 3 Отговор
    Костов крадеца лилвидатор на икономиката пусна комплекса с бонове, после последва измамата на хутейлиерите - извадиха хотелите от курорта и акционерите останаха само с улиците в курорта - каква ирония, сега някой ще подарява тези улици на общината... ми те си имат собственици, що за държава е това???

    Коментиран от #8

  • 8 БСП... ЗЛО КОМУНДЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Само герп и сйедесйе":

    ЗА СЪНИТО ПИТАЙТЕ ЦАРЯ И СТАНИШЕВ...НАЙ ГОЛЯМАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ И ЗАМЕНКИ СТАНАХА ПО ТЯХНО ВРЕМЕ.....
  • 9 Гост

    1 0 Отговор
    През парцел ЗАДРАСКВАЙ! От сграда до сграда да има поне 25 м. На 200 м от плажа нищо над 2 етажа. На 500 м - нищо над 3. На километър може да вдигат над 3 етажа.