Отидете към основна версия

8 071 4

Община продава още жилищни парцели

  • пловдив-
  • парцели-
  • продажба-
  • община-
  • жилища

Терените се намират в Пловдив и са с големина между 150 и 400 кв.м

Община Пловдив предлага на местния парламент да пуска на търгове различни „петна” по картата, които са атрактивни за жилищно застрояване. До този момент политиката на градската администрация е да продава малки парцели между 150 и 400 кв.м, които изглеждат като „изкарани” за определени инвеститори.

Един от големите проблеми с презастрояването в града, за който не се говори, е именно изникването на 5-6-етажни кооперации на места, на които е имало малки къщи на тесни улички. Освен големите комплекси именно този вид строително създава огромни проблеми в район „Южен”, „Централен”, а вече и в „Западен”.

Два от новите парцела, които Община Пловдив иска да продаде са именно там, уточнява Trafficnews. Най-големият от тях се намира на бул. „Никола Вапцаров” 9, който е от 401 кв.м. Той се намира между две новопостроени кооперации, на метри от парк и болница МБАЛ „Св. Панталеймон”. Там от години има междусъседски войни за паркоместа, като в един момент дори бе намесена и болницата в скандала. В момента общинският парцел се използва именно за паркиране от живеещите в района. Скоро обаче между двата калкана ще изникне нова голяма кооперация. Началната цена на имота е 386 хиляди лева.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини