Last news in Fakti

27 Септември, 2021 13:10 7 044 5

Отвориха още една част от уникален имот

  • римски стадион-
  • пловдив-
  • откриване-
  • посетители-
  • туристи

В новооткритата част на Римския стадион в Пловдив могат да се провеждат концерти

Източният сектор на Римския стадион - едно от най-внушителните древни съоръжения в Пловдив вече е отворен за посетители. "Радвам се, че това сериозно съоръжение с 240 метра дължина, вече е достъпно за посетителите. Една от важните ни задачи е да показваме археологията както на съгражданите ни , така и на туристите в Пловдив. Успех и отново искам да благодаря на собствениците, на сградата, че дадоха възможност да бъде експониран и отворен", каза кметът Здравко Димитров по време на официалното откриване.

Това е още една крачка към възстановяването на туризма в Пловдив, посетителите ще добият по-ясна представа за размера на Римския стадион. "Освен с индивидуален билет , обектът ще може да се посещава и с комбиниран. Пространството е изключително интересно и дава възможност да се провеждат камерни концерти и изложби. Посетителите ще могат да видят освен внушителната трибуна със сводове, водни колектори и шлюзове, каза заместник-кметът на Пловдив Пламен Панов, цитиран от Trafficnews.

Днес Източният сектор на Римския стадион може да бъде видян безплатно, а от утре – 28 септември срещу билет от 5 лв. Стопанин на обекта е Старинен Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    8 11 Отговор
    При пареза на всички сектори, 2ри локдаун и всевъзможни хубавини, ние строим концертна зала! Кажи са, че не се Краде за последно Пак! Гламава работа, но Българска.

    Коментиран от #2, #3, #5

  • 2 коко

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Та откъде го взе този "ум " ???
  • 3 Изби

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    рибата пич ,блестиш с интелект.

    Коментиран от #4

  • 4 ТаУмВзе

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "Изби":

    Аре помисли, бе реотан. Детска Болница Няма, но залички и стадиончета се строят на поразия. Важи и за палавника, преди теб.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.