Отидете към основна версия

47 490 38

Санират 200 панелки в този български град

  • пловдив-
  • саниране-
  • панелки

Критериите за включване в програмата са по-голям брой домакинства

Снимка: М. Богданова ©

Над 200 жилища в панелни блокове ще бъдат санирани в различни райони на Пловдив по проект „Подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради – I етап” по Оперативна програма „Региони в растеж“. Общата стойност на инвестицията е 3 692 629,44 лв. безвъзмездна финансова помощ, от които съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие: 3 138 735,03 лв. и национално съфинансиране: 553 894,41 лв.

Критериите за включване в програмата са по-голям брой домакинства. В конкретния случай санирането ще обхване блокове с над 200 семейства, като ще се реализират енергийно-ефективни мерки, смяна на дограма, изолация, общи части, асансьорни клетки и енергийно осветление, ремонт на покрив. Това са първите жилища, които ще се реализират по ОП „Региони в растеж“, като тук не се включва броят санирани сгради по Националната програма. Община Пловдив се подготвя и за втория етап на програмата, когато тя бъде отворена.

До края на октомври се очаква да излязат насоките по оперативните програми тогава ще има повече яснота за критериите за кандидатствате през новия програмен период.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 46 гласа.

Свързани новини