Отидете към основна версия

5 545 8

Най-добрите градове за миграция

  • италия-
  • градове-
  • живот-
  • класация

Класацията се отнася за семейства

Снимка: Shutterstock

Анализатори на специализирания сайт Idealista проучиха възможността за миграция в големите италиански градове, отчитайки нивото на образование, работа и почивка, който всеки от тях предлага. На първо място е Милано. Втората позиция е за Палермо, а бронзовият медал е за Тренто. В ТОП 5 влизат още Болоня и Флоренция.

Милано е известен като финансов и промишлен център на Италия, който е с отлични възможности за намиране на добре платена работа. Градът е един от икономическите центрове и на Европейския съюз, известна дестинация за работещите дистанционно. В Милано са базирани много на брой международни компании и стартъпи, а по качество на живот това е най-добрият италиански град. Близо 20% от гражданите са придошли и поради това да се завържат приятелства не е трудно. За децата има голям избор от международни училища от световна класа. Разбира се има и едно „но“ и то е, че животът в Милано е скъп.

Столицата на Сицилия – Палермо, се характеризира с мек климат. Почти през цялата година е топло. Градът е голям и се води икономически център с нарастващ брой на лицата, които работят дистанционно. Мекият климат, привлекателността от възможността да се възползва човек от южно италианския начин на живот и колоритната архитектура, е съчетана с факта, че образованието, възможностите за работа и почивка, са много добре развити в Палермо. Единственият минус е, че сицилианците не владеят много добре английски език.

Тренто е малко, тихо градче, заобиколено от красив природен ландшафт. Най-добрите ски курорти в Европа се намират само на няколко минути пътуване с кола. За жителите на Тренто има и отстъпки. Местните са отзивчиви и дружелюбни. Икономиката на Тренто също е доста силна.

Училищата са с отлично качество. Възможностите за работа също са неограничени, тъй като Тренто е един от големите образователни, научни, финансови и политически центрове на Северна Италия.

Болоня се характеризира със сигурност, отлична транспортна система с останалата част на страната, висок стандарт на образование, което прави градът популярен сред семействата, които искат да мигрират. Болоня спокойно може да бъде определен и като международен град. Университетите в него привличат чуждестранни учащи, а евтиният живот – имигранти.

Флоренция се слави със своята красота, история и богата култура. Разположен в сърцето на Тоскана – най-популярният италиански регион за чужденци, градът е едновременно космополитен (14% от жителите му са чужденци) и в същото време типично италиански, със своя уникален колорит. Отличава се с висок стандарт на живот и множество възможности за намиране на работа. Тук обаче също има едно „но“ – скъпо е.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини