Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 11:11 5 526 8

Най-добрите градове за миграция

  • италия-
  • градове-
  • живот-
  • класация

Класацията се отнася за семейства

Най-добрите градове за миграция - 1
Снимка: Shutterstock

Анализатори на специализирания сайт Idealista проучиха възможността за миграция в големите италиански градове, отчитайки нивото на образование, работа и почивка, който всеки от тях предлага. На първо място е Милано. Втората позиция е за Палермо, а бронзовият медал е за Тренто. В ТОП 5 влизат още Болоня и Флоренция.

Милано е известен като финансов и промишлен център на Италия, който е с отлични възможности за намиране на добре платена работа. Градът е един от икономическите центрове и на Европейския съюз, известна дестинация за работещите дистанционно. В Милано са базирани много на брой международни компании и стартъпи, а по качество на живот това е най-добрият италиански град. Близо 20% от гражданите са придошли и поради това да се завържат приятелства не е трудно. За децата има голям избор от международни училища от световна класа. Разбира се има и едно „но“ и то е, че животът в Милано е скъп.

Столицата на Сицилия – Палермо, се характеризира с мек климат. Почти през цялата година е топло. Градът е голям и се води икономически център с нарастващ брой на лицата, които работят дистанционно. Мекият климат, привлекателността от възможността да се възползва човек от южно италианския начин на живот и колоритната архитектура, е съчетана с факта, че образованието, възможностите за работа и почивка, са много добре развити в Палермо. Единственият минус е, че сицилианците не владеят много добре английски език.

Тренто е малко, тихо градче, заобиколено от красив природен ландшафт. Най-добрите ски курорти в Европа се намират само на няколко минути пътуване с кола. За жителите на Тренто има и отстъпки. Местните са отзивчиви и дружелюбни. Икономиката на Тренто също е доста силна.

Училищата са с отлично качество. Възможностите за работа също са неограничени, тъй като Тренто е един от големите образователни, научни, финансови и политически центрове на Северна Италия.

Болоня се характеризира със сигурност, отлична транспортна система с останалата част на страната, висок стандарт на образование, което прави градът популярен сред семействата, които искат да мигрират. Болоня спокойно може да бъде определен и като международен град. Университетите в него привличат чуждестранни учащи, а евтиният живот – имигранти.

Флоренция се слави със своята красота, история и богата култура. Разположен в сърцето на Тоскана – най-популярният италиански регион за чужденци, градът е едновременно космополитен (14% от жителите му са чужденци) и в същото време типично италиански, със своя уникален колорит. Отличава се с висок стандарт на живот и множество възможности за намиране на работа. Тук обаче също има едно „но“ – скъпо е.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Царь Батюшка

    8 4 Отговор
    2022г фалирам България и заминавам при унуците на 33 паралел, Ориндж Каунти, Малибу.
  • 2 Рошко

    7 4 Отговор
    Те скоро тия от градовете очаквам да емигрират по селата, че като гледам въздуха взе да им става дефицит
  • 3 Сатъра на Хана

    12 2 Отговор
    КАТО АМЕРИКАНЕЦ КОЙТО Е СВИКНАЛ ДА ЖИВЕЕ НА ШИРОКО , .. НАЙ- ХУБАВОТО МЯСТО ЗА ИМИГРАЦИЯ В МОМЕНТА Е РУСКИЯ ДАЛЕЧЕН ИЗТОК.. ПОНЕЖЕ В БРИТИШ КОЛУМБИЯ ИСКАТ 1 МИЛИОН ДОЛАРА ЗА 60 КВ.М КЪЩА, А КАТО КЛИМАТ И ПРИРОДА СА ПОЧТИ ЕДНИ И СЪЩИ

    Коментиран от #8

  • 4 Въздух

    10 2 Отговор
    Добър град за миграция няма. Добри са само селата. Гледайте птиците, те не са будали. Изнесоха се от градовете всички без врани, косове, гълъби, а някъде и гларуси, които по принцип са навлеци или мършояди.
  • 5 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    9 2 Отговор
    Италия е много красива на Флоренция най много бих се радвала.Другото голямо НО е мафията малките гаменчета на скутери още 13 годишна възраст разбиращи от бизнеса .Европа се трансформира на "клозет" не модерна тоалетна .Дал Бог къщичка след години на някой
    тропически остров
    спокойствие ,чист въздух и далеко от човешката джунгла.
  • 6 OMEGA

    5 0 Отговор
    ЛЮДЕ МОИ ИЗЛЕЗТЕ ОТ ГРАДОВЕТЕ ЗА ДА НЕ СПОДЕЛЯТЕ НАКАЗАНИЯТА ИМ !
  • 7 Най-готино е в Наполи

    8 2 Отговор
    Шмъркаш на всеки ъгъл! Евтино е "но" има едно но! Ако не си плащаш сметките, гушваш букета!
  • 8 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сатъра на Хана":

    И като бонус, красиви рускини за съседи :)