Last news in Fakti

28 Септември, 2021 09:21 51 388 14

Още един град продава имоти на безценица

  • 1 eur-
  • италия-
  • къщи-
  • разпродажба

Имотите се намират в италианската провинция Латина

Още един град продава имоти на безценица - 1
Снимка: Shutterstock

Италианското селце Санта Козма е Дамяно обяви за продажба имоти на цена от 1 EUR. Целта е да се осигурят нови собственици на изоставените къщи в историческия център.

Селцето се намира в провинция Латина, чието население е под 7000 души. Населеното място се намира в близост до Лацио. Намира се на 79 от Неапол и на 148 км от Рим.

В момента администрацията на селото проверява обектите, които могат да бъдат обявени за продажба и които са изоставени от собствениците им. След това общината в качеството си на посредник ще свърже продавачите с купувачите, които са готови да инвестират в благоустройството и възстановяването на историческите постройки.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абдул от Кабул

    49 5 Отговор
    Афганистанчетата ще изкупят.
  • 2 ДаЗдраПерМа

    34 2 Отговор
    на снимката е селцето Рим снимано от хълма Палатин, в дясно се вижда част от арката.
  • 3 FANTOMAS

    39 9 Отговор
    Ако е Барселона , да ходим и ние ! Няма само вожда и бикините да й се кефят я !
  • 4 БАТ МИТКО

    21 5 Отговор
    СМЕСВАНЕТО НА КУЛТУРИ И РЕЛИГИИ ЗА КРАТКО ВРЕМЕ Е ВРЕДНО И ОПАСНО ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА, ЗА СОРОСОИДИТЕ Е РАЙ.
  • 5 инженер

    27 3 Отговор
    Често реставрацията на стари сгради е много по скъпа и трудна от построяването на нова сграда. Дано който купи нещо такова да не се излъже.

    Коментиран от #13

  • 6 2323233

    23 3 Отговор
    Гледал съм такива. Инвестицията по тях обаче си е сериозна сума. И все пак тома са фишеци. Всеки може да влезе в саит за имоти в Италия и да види за какво става въпрос. Нищо общо с евтини имоти
  • 7 В.В.П.

    19 0 Отговор
    Имотите в Италия са много скъпи...ПРазрушени бърлоги ,не струват нищо..Там работата е двойна..Първо трябва да изнесът отпадъка,,после строежа,В тези тесни италиански ,улички се работи тежко..

    Коментиран от #12

  • 8 Хлъц

    15 0 Отговор
    Плащаш едно евро,и след това ти трябват поне 500х евро,за да го възстановиш.Нещо подобно,на нашия Национален закон,за паметници на културата.Имам директно представа за това.Сграда от 30-те отне на новия собственик,четири години,къртовски труд, сериозни разходи за заплати на определени архитектурни офиси,за да се запази интериора едно към едно.Не му разрешиха дори улуците,да подмени с днешен модел.Наложи се,да ги прави по поръчка.Само този детайл,му костваше сума,колкото един средна класа автомобил- нов.Това,ако е вярно,е за хора с много пари.Ангичанина го е казал: Не съм толкова богат,за да купувам евтино!"
  • 9 Шаран БГ

    11 2 Отговор
    Що за упътване ? Лацио е регион, а не селище. Трудно е за откриване по дадените координати. Италия, както и всяка държава , има административно деление. Дайте -регион, провинция /метрополен град/ и община !!! И аз ще го разбера от кое населено място, на колко километра е Внукът ми подари едно евро преди 6 години - ще ми скъса джоба. Дойде му времето най-после да го вкарам в работа.
  • 10 Питаща

    4 1 Отговор
    Къде се кандидатства,как?
  • 11 КОВИД ГЕНОЦИД

    9 2 Отговор
    И ето, че в най-гъсто населението европейски градове, където модерният грип "изби" най-много хора, няма засилено предлагане на имоти от наследници и няма падане на цените. Странно. Уж смъртността се вдигна с толкова много, пък не повлия на нищо друго.
  • 12 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "В.В.П.":

    Правописът и препинателните знаци също са тежка работа. В твоя случай напълно непосилна.
  • 13 Кико ки

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "инженер":

    Така е, обаче аз ще дам 1евро, па било то и на вятъра. Имам сто евра и мисля да направя тая инвестиция в недвижим имот и то в Италия. Вие купувайте в Малинова долина ба 1200 евра метъра, ново и много качествено строителство.
  • 14 Фйбгй

    2 1 Отговор
    Е ми то чужда собственост се раздава лесно после частната собственост била неприкосновена и ква е разликата между такива и комунистите вместо да се търсят наследниците така е по лесно за шуробаджанаците