Last news in Fakti

15 Септември, 2021 09:21 16 913 14

Още едно градче предлага къщи по 1 EUR

  • 1 eur-
  • италия-
  • къщи

В Кантиано живеят около 2000 души

Още едно градче предлага къщи по 1 EUR - 1

Кантиано е новото италианско градче, което се включва в програмата за продажба на къщи за 1 EUR. Средновековното градче е с близо 2000 жители, които са решили да се включат в инициативата по развитието му.

Изискванията към инвеститорите са ясно разписани от общината. Кандидатите трябва в писмена форма да заявят, че желаят да придобият имот в Кантиано и че ще го стопанисват минимум 3 години. Купувачът също така се задължава да покрие всички разходи по прехвърляне на имота - нотариални такси, данъци и други.

Към договора за покупко-продажба новите собственици трябва да подпишат и допълнителна полица в полза на общината в размер на 4000 EUR. Това трябва да стане до 2 месеца след прехвърлянето на имота.

Новият собственик трябва да подготви и внесе в Техническия отдел на общината проект за реконструкция на обекта. Това трябва да стане не по-късно от 6 месеца след придобиване на имота.

Работата по възстановяването на имота трябва да започне пе по-късно от 12 месеца след придобиване на имота и да завърши най-късно до 4 години след придобиването на недвижимостта.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12 КЕ'НЕФА

    51 12 Отговор
    ПА НОГО СКЪПО БЕ, Я СИ ВЗЕХ ОТ НАЩА ПАРТИЯ 19 ИМОТА И ЕДНА РЕЗИДЕНЦИЯ С 12 КЕНЕФА БЕЗ ПАРИ,..ДАЖЕ МИ ДАДОХА И НЕКОЛКО МИЛИОНА ДА СИ ИМАМ.

    Коментиран от #7

  • 2 русенец

    68 7 Отговор
    Това едно евро се губи в хилядите евро, което новият собственик трябва да плати за полицата, проекта, реставрацията. Защото в случая става въпрос за реставрация, а тя е много скъпо начинание и не може да бъде извършено от бригада селски майстори. Бе набутвация ще е.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 тотаЛИЗАТОР

    46 9 Отговор
    То това значи , че любимият на всички нашенски юнак от Банкя , с една банкнота от пачките би си купил цялото селище. И във всяка къща по 1 от метресите му. Да ги държи всички на куп. Почти като харем !

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ю.Кортес

    11 21 Отговор

    До коментар #4 от "тотаЛИЗАТОР":

    Мисля че е Рашков дамаджаната

    Коментиран от #8

  • 7 ле ле

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "12 КЕ'НЕФА":

    ази не успях да направя къщи за гости ,както го направиха карадайка и др.почтени хора..
  • 8 фАНТОМасс

    41 7 Отговор

    До коментар #6 от "Ю.Кортес":

    Не Рашков снимаха гол и спящ ! Не Рашков снимаха с евро и злато на чекмеджето ! Не Рашков издържа любовница н Барселонска къща ! Не Рашков спи с пищоф на нощното шкафче ! Нали ?
  • 9 Бай Ставри

    22 0 Отговор
    Безплатно е само сиренцето в капана.
  • 10 Браво

    8 1 Отговор
    Ох, италианците, италианците! Много са сладички! Пък и къщите им са евтинки!
  • 11 Стройко

    8 4 Отговор
    И ние на там сме тръгнали, просто нямаме подобна инициатива в страната. Хиляди са безстопанствените обекти в страната, но няма кой да вмени на собствениците отговорността да ги стопанисват. По този начин отговорността се прехвърля на държавата, в частност на общините, които трябва да спасяват гражданите от рушащи се сгради, със свои средства и дълги съдебни процедури. Е, до кога!?
    Нужен е закон, който не може да стопанисва имота си, да бъде отнет и даден на друг, който ще го стопанисва. Бездействието е в ущърб на цялото общество.
  • 12 един там

    16 1 Отговор
    Тънката подробност за тези къщи е, че се водят паметници на културата и трябва да бъдат реставрирани от лицензирани фирми. Цената за реставрирането няма да е 1 евро със сигурност, а стотици хиляди. Така, че това са капани за лапни шарани. Не случайно никой не се навива да ги купува тези къщи за 1 евро.
  • 13 Провинциалната софиянка

    9 1 Отговор
    Само нотариалната такса е 3 000 евро,после има още доста плащания мнооооого
  • 14 Бизнесмен

    5 0 Отговор
    Купувам 10 такива къщи за 1€, но търся спонсори, които да поемат другите разходи след това. После продаваме и делим фифти/фифти. Навитаци?