Отидете към основна версия

40 797 68

Почти откриха най-големия мол в България

  • мол-
  • търговски център-
  • софия-
  • paradise center-
  • магазин

Инвестицията в най-големия търговски център в България е 150 млн. EUR. Особеното при него е, че се намира на четири улици, а търговските площи са 80 000 кв.м с 250 магазина. Най-големият от тях е хипермаркет Carrefour с площ 8200 кв.м. Следват Cinema City с 4200 кв.м (най-голямото кино на Балканския полуостров и с 5D кино), Технополис с 3200 кв.м, Zara – 2700 кв.м, H&M – около 2000 кв.м.

Днес се състоя официалното отриване на част от Paradise Center. Тълпата хора чакащи отпред обаче останаха доста разочаровани, тъй като голяма част от магазините вместо с отворени врати ги посрещнаха с табели „Предстоящо откриване”. Някои от наемателите бяха упоменали дати на откриване, сред които 30 април и 31 май, което е след близо 2 месеца, а други се бяха въздържали да се ангажират с точен срок за посрещане на клиенти.

Това, което със сигурност работи още от първия ден, са 14-те кинозали, зоната за хранене и тази с електронните игри и билярда. До броени дни ще бъде отворен и фитнес центърът.

Първата метростанция в търговски център е едно от нещата, които ще отличават Paradise Center от другите молове. Спирката, която ще се казва „Парадайз”, ще е на ниво -1. Най-рано тя ще бъде пусната в края на 2013 г. Следващата възможно дата е средата на 2014-а.

Paradise Center набляга на забавленията и спорта. Тук ще бъде разположена най-голямата боулинг зала в страната. Също така в зоната за спорт има басейн с олимпийски размери.

Paradise Center ще води класацията на най-голям мол в България до следващата година, за когато е планирано откриването на Ring Mall до IKEA на Околовръстното шосе. Той ще е с търговска площ от 100 000 кв.м. По данни на Colliers Interntional до края на 2014 г. Търговските площи в моловете в България ще достигнат 905 000 кв.м.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини