Отидете към основна версия

14 186 7

Сигурна инвестиция

  • инвестиция-
  • имоти-
  • студетски жилища

По време на криза най-честият въпрос, който си задават желаещите да инвестират в недвижим имот, е, кой е сигурният сегмент. Разбира се, до голяма степен това се определя от икономическото състояние на дадена държава и с какво тя е известна сред чужденците – било то туристи, потенциални имигранти или хора, желаещи да повишат професионалната си квалификация. Каква е ситуацията в държава, която е популярна и сред трите групи? Във Великобритания една от най-сигурните инвестиции в областта на недвижимите имоти са студентските жилища. „Предприемачите е добре да се насочат към известните университетски градчета на Острова. Там търсенето е гарантирано”, обяснява Маркус Робъртс, мениджър отдел „Инвестиции” в консултантската компания Savills.

Делът на чуждестранните студенти, които държат да получат висшето си образование във Великобритания, особено от страните от Източна Европа, за последните 6 години се е увеличило с 8.5%. С 9.9% се регистрира ръст при студентите от Китай и с 19.3% - от Индия.

Индексът на компанията Savills – Student City Monitor, измерва интензивността на търсене на жилища в даден град, демографията на студентите, академическото ниво на университетите, финансовото обезпечение на обучаващия се, достъпност до местния наемен пазар и дали предлагането на имоти под наем превишава търсенето. По този показател девет британски града са обявени за най-добри за инвестиране: Бат, Бристол, Брайтън, Кеймбридж, Кардиф, Единбург, Лондон, Оксфорд и Сейнт Андрюс.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини