18 Юли, 2013 10:02 14 185 7

Сигурна инвестиция

  • инвестиция-
  • имоти-
  • студетски жилища

По време на криза най-честият въпрос, който си задават желаещите да инвестират в недвижим имот, е, кой е сигурният сегмент. Разбира се, до голяма степен това се определя от икономическото състояние на дадена държава и с какво тя е известна сред чужденците – било то туристи, потенциални имигранти или хора, желаещи да повишат професионалната си квалификация. Каква е ситуацията в държава, която е популярна и сред трите групи? Във Великобритания една от най-сигурните инвестиции в областта на недвижимите имоти са студентските жилища. „Предприемачите е добре да се насочат към известните университетски градчета на Острова. Там търсенето е гарантирано”, обяснява Маркус Робъртс, мениджър отдел „Инвестиции” в консултантската компания Savills.

Делът на чуждестранните студенти, които държат да получат висшето си образование във Великобритания, особено от страните от Източна Европа, за последните 6 години се е увеличило с 8.5%. С 9.9% се регистрира ръст при студентите от Китай и с 19.3% - от Индия.

Индексът на компанията Savills – Student City Monitor, измерва интензивността на търсене на жилища в даден град, демографията на студентите, академическото ниво на университетите, финансовото обезпечение на обучаващия се, достъпност до местния наемен пазар и дали предлагането на имоти под наем превишава търсенето. По този показател девет британски града са обявени за най-добри за инвестиране: Бат, Бристол, Брайтън, Кеймбридж, Кардиф, Единбург, Лондон, Оксфорд и Сейнт Андрюс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi genchev

    3 0 Отговор
    Tova sa pa pylni gluposti....i to v Anglia,nai groznata strana....Kyshtite na Gak izkormvacha.....ot 200godini.London pyk vyobshte niama bydeshte.Toi e pod morskoto ravnishte i e nai groznia i mrachen grad....Tova che horata s pari ,dyrgat iskustvenno tsenite visoki ,e drug vypros......

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Най сигурната инвестиция е човек да ги даде на жена си да ги пази.
  • 3 D0kT0pA

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "georgi genchev":

    Моето момче, първо вземи научи кирилицата преди да плюеш англо говоряща държава... Второ за кофти времето и мрака си прав, ама попрочети и попътувай прди да даваш неподготвени мнения...
  • 4 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Англия е загниваща държава, която няма бъдеще. Естествено в по-близък план може и да има някаква изгода от такива инвестиции, но не и в дългосрочен. Утре като дойде един талибан да се самовзриви там, и като се почне, и ще отидат по дяволите всичките им икономически стратегии и планове. Крайно време е те, и американците да разберат, че не може някой, който и да е , д а е господар на света, а останалите да му ближат г-за.
  • 5 Милен Веселинов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "georgi genchev":

    Хубаво е да чуеш от време навреме мнение на експерт
  • 6 Бай Иван

    1 0 Отговор
    В Англия Българите са на по ниско стъпало и от циганите.Не ме питайте от къде го знам.
  • 7 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Толкова красив фотус на форума!....Това с което се доближавам до
    него е заленината в моето имение!!!Поздравление МИЛЕНА БОГДАНОВА!