Отидете към основна версия

1 645 5

Двойно поскъпнаха имотите за 9 години

  • нидерландия-
  • жилища-
  • цени-
  • поскъпване-
  • 10 години

Данните са за Нидерлания за периода юли 2013 г. - юли 2022 г.

Снимка: Shutterstock

От юли 2013 г. до юли 2022 г. цените на жилищата в Нидерландия са нараснали с 99%, сочат данните на Статистическото управление на страната (CBS).

След като достигнаха дъното през лятото на 2013 г., цените на жилищата в страната непрекъснато се покачват. Докато числата сега показват, че местният жилищен пазар се охлажда след пандемията от коронавирус, разходите остават високи, тъй като страната продължава да е изправена пред недостиг на жилища.

Цените на жилищата са били с 99% по-високи този юли, отколкото през юли 2013 г., според CBS. Частните къщи от собственици през юли също са поскъпнали с 14,5% спрямо същия период на миналата година.

Бързото покачване на цените може да се дължи на редица фактори, включително жилищната криза в страната и ниските лихвени проценти. Въпреки това нарастващите цени само правят нидерландския пазар на жилища по-недостъпен за обикновения човек, а последните проучвания показват, че средностатистическият нидерландец може да си позволи да купи само 1% от къщите в страната.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини