25 Октомври, 2022 14:47 1 580 5

Двойно поскъпнаха имотите за 9 години

  • нидерландия-
  • жилища-
  • цени-
  • поскъпване-
  • 10 години

Данните са за Нидерлания за периода юли 2013 г. - юли 2022 г.

Двойно поскъпнаха имотите за 9 години - 1
Снимка: Shutterstock

От юли 2013 г. до юли 2022 г. цените на жилищата в Нидерландия са нараснали с 99%, сочат данните на Статистическото управление на страната (CBS).

След като достигнаха дъното през лятото на 2013 г., цените на жилищата в страната непрекъснато се покачват. Докато числата сега показват, че местният жилищен пазар се охлажда след пандемията от коронавирус, разходите остават високи, тъй като страната продължава да е изправена пред недостиг на жилища.

Цените на жилищата са били с 99% по-високи този юли, отколкото през юли 2013 г., според CBS. Частните къщи от собственици през юли също са поскъпнали с 14,5% спрямо същия период на миналата година.

Бързото покачване на цените може да се дължи на редица фактори, включително жилищната криза в страната и ниските лихвени проценти. Въпреки това нарастващите цени само правят нидерландския пазар на жилища по-недостъпен за обикновения човек, а последните проучвания показват, че средностатистическият нидерландец може да си позволи да купи само 1% от къщите в страната.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брабус

    7 2 Отговор
    Старт в обратна посока!
  • 2 Брокер

    5 6 Отговор
    Да ама тука една шепа дежурни,все ревът,че им е скъпо.Неудачници има навсякъде,нормално

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Брокер":

    Аз само брокерски рев чувам. Преди продавали по четири имота на месец, а сега само по два на сезон.
  • 4 Гошко

    3 1 Отговор
    С минимална заплата 38евро на час(по малка заплата не можах да намеря,но искат холандска лична карта..), въобще няма да ме интересува, че една хубава къща на село е 350-400 000евро...и предпочитам да живея в което и да е село в Холандия от колкото аз да си избера град в България. 2г горе долу живея там разликата е умопрачителна..хора(холандци имам предвид),култура, институции,обстановка, закони(искаш не искаш-плащаш..дал съм над 1300е за глоби и то не съм превишавал скоста с повече от 12км/ч и то само за последните 6м..),в България имам около 500лв глоби,но защо да ги плащам, след като никой не ги търси и няма последствия като не ги платиш?!?

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.