Отидете към основна версия

6 685 2

Спряха строеж в столичния квартал Лозенец

  • софия-
  • лозенец-
  • строеж-
  • рднск-
  • спиране

Той се намира на ул. "Персенк" №71

На 01.03.2023 г. експерти от РДНСК София са извършили проверка на строеж „Жилищна сграда с магазини, подземни гаражи, гаражи и ограда“ на ул. „Персенк“ № 71 в столичния район Лозенец. При бетониране на вертикален носещ елемент е възникнала авария, изразяваща се в разрушаване на съществуваща външна ограждаща тухлена стена на съседна сграда, намираща се на ул. „Персенк“ № 67.

От РДНСК София е издадена заповед за незабавно спиране на всички видове строително-монтажни работи, с изключение на мерките за обезопасяване на строежа и укрепителни мерки, предписани от квалифицирано правоспособно техническо лице с оглед локализирането на аварията и недопускане на увреждане на съществуващи сгради в съседни имоти.

Назначена е техническа експертна комисия, която да установи причините за настъпилата авария. Възложителят, проектантът, изпълнителят и консултантът на строежа трябва да предоставят на комисията всички строителни книжа и документи характеризиращи извършените строително-монтажни работи, както и да осигурят достъп и нормални условия за работа.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини