Last news in Fakti

2 Март, 2023 13:06 6 664 2

Спряха строеж в столичния квартал Лозенец

  • софия-
  • лозенец-
  • строеж-
  • рднск-
  • спиране

Той се намира на ул. "Персенк" №71

Спряха строеж в столичния квартал Лозенец - 1

На 01.03.2023 г. експерти от РДНСК София са извършили проверка на строеж „Жилищна сграда с магазини, подземни гаражи, гаражи и ограда“ на ул. „Персенк“ № 71 в столичния район Лозенец. При бетониране на вертикален носещ елемент е възникнала авария, изразяваща се в разрушаване на съществуваща външна ограждаща тухлена стена на съседна сграда, намираща се на ул. „Персенк“ № 67.

От РДНСК София е издадена заповед за незабавно спиране на всички видове строително-монтажни работи, с изключение на мерките за обезопасяване на строежа и укрепителни мерки, предписани от квалифицирано правоспособно техническо лице с оглед локализирането на аварията и недопускане на увреждане на съществуващи сгради в съседни имоти.

Назначена е техническа експертна комисия, която да установи причините за настъпилата авария. Възложителят, проектантът, изпълнителят и консултантът на строежа трябва да предоставят на комисията всички строителни книжа и документи характеризиращи извършените строително-монтажни работи, както и да осигурят достъп и нормални условия за работа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най - добре

    13 0 Отговор
    в цяла София да ги спрат
  • 2 Проблемът

    5 0 Отговор
    У нас проекти за изпълнение на строителството не се правят. Кофражът се изпълнява по указания на техническия ръководител по интуиция. Интуицията е много важно нещо, но има моменти при които трябва да се обърнем и към физиката. Въпросът разбира се е финансов - инвеститорът ще бъде натоварен с допълнителен разход за проект на кофраж, спокът може да пострада и т.н. Поради тази причина строежите се изпълняват по технически, а не работни проекти, не се изявата проекти за кофраж, скелета и т.н., което води до материални и човешки щети. Но в 21 век е по- важен срокът и цената, отколкото животът и здравето на хората.