Отидете към основна версия

13 274 32

Нова мода сред БГ купувачите на луксозни имоти

  • imot.bg-
  • изба-
  • къща-
  • пловдив-
  • асеновград

Най-търсени са къщите с изби

Снимка: Shutterstock

Къща с избено помещение. Това търсят в последно време купувачите на луксозни имоти в района на Пловдив и Асеновград, коментират брокери. Към момента в областта се оферират над 110 подобни имота, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Цените варират от 30 000 EUR до 150 000 EUR, като има и някои изключения. Така например, луксозна къща в село Яврово с разгъната застроена площ от 1100 кв.м и двор от половин декар се оферира на цена от 458 999 EUR. Освен огромна изба, триетажният имот разполага с 2 гаража и 2 паркоместа. Къщата е подходяща както за собствено ползване, така и за отдаване под наем.

В същото село се предлага и друга луксозна къща с изба. Разгъната ѝ застроена площ е 260 кв.м с 1 декар двор. Цената ѝ е 270 000 EUR.

Прави впечатление, че повечето къщи с изби, които се оферират в околностите на Пловдив, са ново строителство или такива в етап на строеж.

Посредници са изчислили, че избата към къщата оскъпява имота с около 20 000 лв. Тази част към имота се ползва не само за съхранение на вина, както е модерно напоследък, но и на храна, припомнят специалисти. Последните правят сравнение с гаражите, чиято цена е отделно от имота. „При избите това не е възможно, тъй като помещението е вътре в къщата и поради това цената е обща“, обясняват брокери.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 17 гласа.

Свързани новини