Отидете към основна версия

1 036 0

Община Царево е издала 120 разрешителни за строеж на хотели и заведения

  • общината-
  • царево-
  • близо-
  • 000 лева-
  • 000 000

120 разрешения за строителство на хотели, заведения, къщи и други обекти са издадени в община Царево за периода септември 2003 година до април 2004 година. съобщиха от пресцентъра на общината.

"С 30 процента са увеличени инвестициите в строителството на територията на общината в сравнение с миналата година", заяви кметът Петко Арнаудов. Близо 20 000 000 лева са вложени в изграждането на различни обекти.

Три малки хотела са построени по програма САПАРД на ЕС. Хотелите се намират в Синеморец и курортното селище "Лозенец". Инвестицията, направена по трите проекта, е в размер на близо 2 000 000 лева.

Най-голямото капиталовложение за годината е от 12 000 000 лева, за построяването на четиризвездния хотел "Бела виста бийч" в Синеморец. Близо 5 000 000 лева са частните инвестиции, а 1 000 000 лева е вложила общината в строителство.

Кметът на община Царево Петко Арнаудов е обсъдил с министъра на транспорта Николай Василев възможностите за замяна на земя публична държавна собственост, която се намира в пристанището в Царево, със земя публична общинска собственост. Целта на тази замяна е общината да използва територията до пристанищния кей за рибна борса. По-късно днес ще се проведе втора среща между двете страни за изясняване на конкретните параметри на предложението на общината.

От пресцентъра на общинска служба съобщиха, че осем автобусни линии от републиканската пътна мрежа ще се движат по направление Бургас- Царево. За удобство на туристите автобуси има на всеки кръгъл час.

Ценовата политика за достъпни цени между 6 и 8 лева на легло ще се запази до края на месец юни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини