Отидете към основна версия

5 054 16

Над 60% от мостовете в Киев са унищожени

  • киев-
  • украйна-
  • инфраструктура

Украинската столица уверено върви към инфраструктурен колапс

Снимка: ЕРА/БГНЕС

МОСКВА, 20 юни. /ТАСС/. Над 60% от мостовете в Киев са в окаяно състояние и негодни за използване. "Над 60% от мостовете в Киев са с пета степен на повреда. Те изобщо не могат да бъдат използвани“, каза заместник-председателят на Общинския съвет, председател на Постоянната комисия по бюджет и социално-икономическо развитие Андрей Витренко. Той отбеляза, че едно от доказателствата за това е частичното срутване на пешеходната част на Воздухофлотския мост.

В края на миналата година Витренко заяви, че отоплителните мрежи на украинската столица са в окаяно състояние, срокът на експлоатация на тръбите е превишен и тяхната подмяна не се предвижда. По думите му 80% от мрежите вече са с превишен срок на експлоатация, а в бюджета не са предвидени средства за ремонт.

През пролетта на тази година депутат от Върховната Рада от пропрезидентската партия „Слуга на народа“ Роман Грищук заяви, че Киев „уверено върви към инфраструктурен колапс“.

По-рано в Киев избухнаха скандали поради неадекватното състояние на бомбоубежищата, а също така бяха разкрити факти за аварийното състояние на мостовете. Друг голям проблем в Киев беше затварянето на шест метростанции поради разхерметизиране на тунела, в който започна да тече вода. Възстановителните работи, според кмета на града Виталий Кличко, ще продължат до края на лятото.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 34 гласа.

Свързани новини