Отидете към основна версия

4 156 12

Новият притегателен център за чуждестранни инвестиции у нас

  • индустриални паркове-
  • инвестиции-
  • сторителство-
  • развитие

Развитието на индустриалните паркове

Снимка: М. Богданова ©

През последните месеци усилено се работи за индустриалните паркове. Само за няколко месеца започна изграждането на такива в различни точки на страната, предимно в северната част.

Отпуснатите пари по Плана за възстановяване на одобрените проекти са 212 млн. лв. Извън тях обаче се реализират и други подобни проекти. Единият от тях е Индустриален парк Цалапица“. Неговата стойност е 160 400 000 EUR. Той ще се разпростира на площ от 651 162 кв.м, в 74 поземлени имота. В него не се предвижда да има производствена дейност, а ще бъде изграден ТИР паркинг (с капацитет от 100 паркоместа); зарядни станции за електромобили (20 на брой); бензиностанция; ресторант с капацитет до 100 посетители, заведения за обществено хранене и търговски обект с площ до 1000 квадратни метра. Освен това се предвижда изграждането и складова и логистична база с площ от 250 000 кв. м.

На територията на парка ще се разположат предимно обекти, обслужващи ползвателите на автомагистрала „Тракия“, се казва в инвестиционното предложение. За достъп до обектите е предвидено да се изгради нова връзка с АМ „Тракия“, а във вътрешността на парка ще бъдат изградени нови вътрешни пътища.

Очакванията са новите работни места на територията на парка да са около 700.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.

Свързани новини