Отидете към основна версия

4 088 20

Подробности около ремонта на улица „Опълченска“

  • опълченска-
  • улица-
  • софия-
  • ремонт

Най-скъпата част от ремонтирането ще е изграждането на канализационен колектор

Най-сложната и скъпа част от ремонта, който се извършва на столичната улица „Опълченска“, ще е изграждането на канализационен колектор с голям капацитет. Той ще спомогне с отвеждането на водите на редица квартали. От повторното изграждане на колектора зависи и изграждането на канализация под булевардите „Ген. Тотлебен“ и „Цар Борис III“, които са следващите приоритетни големи обекти на Столична община. Освен канализацията, ще се подмени и електроинсталацията под платното.

Също така ще има разширено пътно платно с две ленти в посока и BUS ленти, подменена подземна инфраструктура, нови тротоари, LED осветление и контактна мрежа на тролейбусите, както и удвояване на премахнати дървета.

Разширението на улицата ще облекчи трафика и ще намали задръстванията, уточняват от Столична община. Новите бус ленти ще дадат приоритетно движение на градския транспорт.

„Въпреки че се налага да премахнем 39 дървета от едната страна на улицата, ще засадим 103 нови – не само по улицата, но и в близост до нея. Ще положим специални грижи за новозасадените дървета, за да сме сигурни, че няма да изсъхнат", казва кметът Васил Терзиев.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 23 гласа.

Свързани новини