Отидете към основна версия

15 446 3

Поевтиняването в Мадрид продължава

  • жилища-
  • цени-
  • криза-
  • испания

От 2007 г. досега цените на жилищата от вторичния пазар в Мадрид непрекъснато спадат. За тези 7 години обезценяването е 58%. Само през 2013 г. поевтиняването е 12.24%, сочат резултатите от най-новия доклад на консултантската компания Tecnocasa.

Днес за квадратен метър жилищна площ в испанската столица собствениците искат средно 1530 EUR. В двата най-големи града на област Мадрид – Махадаонд и Алкоркон, цената е съответно 1743 EUR/кв.м и 1598 EUR/кв.м. В другия край на класацията се намира Перла. Там апартаменти могат да се купят и срещу 892 EUR/кв.м, както и Местолес – 1056 EUR/кв.м.

Интересно е да се отбележи, че имотите с площ над 70 кв.м, са едва с 3% по-скъпи от тези, които са с по-малка квадратура. Именно затова днес купувачите предпочитат по-големите жилища, които благодарение на силното поевтиняване са по-достъпни. Ниските цени привличат също така и много чуждестранни купувачи, отчитат от Tecnocasa.

Данните на компанията са на база реално сключени сделки, а не на офертни цени или пък на информация предоставена от брокерски къщи и нотариуси.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини