9 Април, 2014 09:18 15 445 3

Поевтиняването в Мадрид продължава

  • жилища-
  • цени-
  • криза-
  • испания

От 2007 г. досега цените на жилищата от вторичния пазар в Мадрид непрекъснато спадат. За тези 7 години обезценяването е 58%. Само през 2013 г. поевтиняването е 12.24%, сочат резултатите от най-новия доклад на консултантската компания Tecnocasa.

Днес за квадратен метър жилищна площ в испанската столица собствениците искат средно 1530 EUR. В двата най-големи града на област Мадрид – Махадаонд и Алкоркон, цената е съответно 1743 EUR/кв.м и 1598 EUR/кв.м. В другия край на класацията се намира Перла. Там апартаменти могат да се купят и срещу 892 EUR/кв.м, както и Местолес – 1056 EUR/кв.м.

Интересно е да се отбележи, че имотите с площ над 70 кв.м, са едва с 3% по-скъпи от тези, които са с по-малка квадратура. Именно затова днес купувачите предпочитат по-големите жилища, които благодарение на силното поевтиняване са по-достъпни. Ниските цени привличат също така и много чуждестранни купувачи, отчитат от Tecnocasa.

Данните на компанията са на база реално сключени сделки, а не на офертни цени или пък на информация предоставена от брокерски къщи и нотариуси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bad4o

    4 0 Отговор
    Е то и в България цените на имотите са такива, че даже и по-високи?!?!?!?!?
  • 2 wulkan

    0 1 Отговор
    Абе като ми станат достъпни цените ще си купя един апартамент в Мадрид, ей така да си имам. Даже два. Много интересна новина. Какво ме бъркат мене цените в Мадрид!?
  • 3 трезво мислещ

    1 0 Отговор
    А при нас поскъпването продължава от 10г. насам,ние нали сме богати и въшливи от мангизи.