Отидете към основна версия

1 206 0

Нов търговски център ще бъде изграден в Сливенград

  • свиленград-
  • райкова-
  • център-
  • бизнес

Софийската компания "Трейд бизнес енд сървис" ООД ще инвестира в Свиленград четири милиона евро за изграждане на търговски и административен център, предаде БТА. Два милиона от средствата ще бъдат по програма САПАРД, съобщи за агенцията пресаташето на общинската администрация в Свиленград Калина Райкова.

Райкова допълни, че общинският съвет в Свиленград е подкрепил инвестиционните намерения на софийското дружество, които са били представени пред съветниците от кмета на града Георги Манолов. В осъществяването на проекта се предвижда и участие на общината, каза още Райкова.

Обектът ще бъде разположен в покрайнините на Свиленград, край международния път Е-80. Освен търговски и административен център ще бъдат изградени производствен комплекс, тържищна зона, пазар на дребно за производители на плодове и зеленчуци, цветя, риба и рибни продукти.

Освен нови работни места инвеститорите в новия център са обещали и подобряване на градската инфраструктура.

По данни на "Бизнес Индустрия Капитали", електронно издание на Българската стопанска камара, основен конкурент на "Трейд бизнес енд сървис" в Свиленград ще бъде "Свободна безмитна зона", която е най-голямата компания в бизнеса с отдаване под наем на собствено недвижимо имущество в града.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини