Отидете към основна версия

13 Януари, 2015 10:19, обновена 13 Януари, 2015 10:19 14 608 20

Застреляха началника на кабинета на кмета на Пазарджик

  • татяна стоянова-
  • кмет-
  • началник-
  • пазарджик

Районът е отцепен и се води разследване

Снимка: marica.bg

Застреляха с два куршума Татяна Стоянова пред дома й в Пазарджик. Тя е началник на кабинета на кмета на града Тодор Попов. Полицията потвърди за инцидента.Инцидентът е станал около 18.40 часа. Стоянова е простреляна в главата, изстрелът се е оказал смъртоносен.

Татяна Стоянова e ръководела отдел „Канцелария на кмета, Връзки с обществеността, протокол и международно сътрудничество” в общината.

Татяна Стоянова е простреляна пред дома си на ул. "Димитър Греков" в Пазарджик. Тя е паркирала автомобила си и се е насочила към входа на блока си, когато е била простреляна в главата. Убиецът е успял да избяга.

Районът е отцепен и се води разследване, заяви за Факти.бг говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.Все още не са ясни мотивите за стрелбата, нито оръжието, с което е извършено престъплението.

Екипи на полицията и Съдебна медицина извършват оглед на мястото на трагедията.

Пристигналият на място кмет на Пазарджик Тодор Попов е заявил, че по всяка вероятност покушението не е свързано със служебна ангажираност на Стоянова. Тодор Попов е добавил, че тя не е споделяла за отправени към нея заплахи за живота.

Татяна Стоянова е началник на кабинета на кмета на Пазарджик от 2007 г. Преди това, по време на мандата на Попов като председател на местния Общински съвет, тя бе негов PR.

Три са версиите за убийството на Татяна Стоянова - началник на кабинета на кмета на Пазарджик.

Като дясна ръка на кмета на града се смята, че тя е лобирала за икономическа сделка, която е провалила. Другата версия, която се спряга, е, че става дума за политическо убийство. Не е изключена и трета версия – за личен мотив или някаква любовна история. Стоянова не е била омъжена.

Днес сутринта ще бъде направен втори оглед на мястото, където вчера вечерта беше извършено престъплението. Убиецът се издирва.

Стоянова от години е работила в Общината в града. Това съобщи пред Нова телевизия говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

"Познавам я като добър професионалист и коректен колега", сподели той.

"Категорично в областната дирекция или районното управление на МВР в Пазарджик не е получавана информация за заплахи към Татяна Стоянова", заяви Стоянов. Той обаче отказа да коментира с какво оръжие е убита младата жена.

"Бих оприличил смъртта на Татяна Стоянова за пазарджишката община със смъртта на Ахмед Емин за ДПС, защото това е най-близкият човек до кмета на града. Според мен основната версия, по която трябва да се работи, е нарушени икономически интереси”, коментира председателят на Вътрешната комисия в Народното събрание Атанас Атанасов.

"Хората в Пазарджик знаят, че общината се управлява тоталитарно. Там дълги години има мълчание, не се чува какво се случва. В същия момент има интересни обществени поръчки, публично-частно партньорство с имоти и така нататък”, поясни още той.

"Преди около два месеца при мен постъпи много тежък сигнал за корупционни обвързаности между представители на МВР, общината и други кръгове в Пазарджик, всичко това покривано от местната съдебната власт. Този сигнал го изпратих на главния прокурор. Сигналът бе подписан от конкретен човек, собственик на фирма, чиято е смачкана чрез използване на власт”, обясни Атанас Атанасов.

Според него се вижда, че убийството е извършено професионално, поръчково, без никакви следи.

"Случаят е симптоматичен за местното управление в България и би следвало да бъде на вниманието на обществеността”, на мнение е Атанасов.

„Провежда се разследване и всички версии се изследват всестранно, обективно и пълно. Наистина брутално убийство. Дано Прокуратурата и местната полиция разберат мотивите и извършителите на това злодеяние“, заяви по БНР министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

„Екипите работят и дано да успеят да стигнат до тези, които поръчват и извършват такива престъпления”, заяви той във връзка с това, че това е второто убийство за кратък период от време, след убийството на семейството предприемачи.

На въпрос дали става въпрос за поръчково убийство, министъра обясни, че не може да каже нищо на този етап и уточни, че към момента се работи по всички възможни версии.

„Прокуратурата е тази, която трябва да говори в такива случаи, защото каквото и да сподели човек пред медиите, е следствена тайна”, заяви той.

„До колкото разбрах снощи от разговор с областният директор – нямат информация за заплахи”, коментира още Вучков.

33-годишната жена се е прибирала от работа, когато неизвестен засега човек я е прострелял пред дома й. Това се случва около 19 часа. Стоянова е застреляна от упор в главата.

Убиецът е стрелял със заглушител. Тя е била щастлива и дори е резервирала маса в местен ресторант, за да отпразнува имения си ден. Убийството е станало в оживен район, но никой не е видял или чул нещо.

Прокуратурата образува досъдебно производство. Очаква се извънреден брифинг, на който да се даде повече информация за убийството на Татяна Стоянова.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини