Last news in Fakti

12 Януари, 2015 20:55, обновена 13 Януари, 2015 10:25 14 593 20

Застреляха началника на кабинета на кмета на Пазарджик

  • татяна стоянова-
  • кмет-
  • началник-
  • пазарджик

Районът е отцепен и се води разследване

Застреляха началника на кабинета на кмета на Пазарджик - 1
Снимка: marica.bg

Застреляха с два куршума Татяна Стоянова пред дома й в Пазарджик. Тя е началник на кабинета на кмета на града Тодор Попов. Полицията потвърди за инцидента.Инцидентът е станал около 18.40 часа. Стоянова е простреляна в главата, изстрелът се е оказал смъртоносен.

Татяна Стоянова e ръководела отдел „Канцелария на кмета, Връзки с обществеността, протокол и международно сътрудничество” в общината.

Татяна Стоянова е простреляна пред дома си на ул. "Димитър Греков" в Пазарджик. Тя е паркирала автомобила си и се е насочила към входа на блока си, когато е била простреляна в главата. Убиецът е успял да избяга.

Районът е отцепен и се води разследване, заяви за Факти.бг говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.Все още не са ясни мотивите за стрелбата, нито оръжието, с което е извършено престъплението.

Екипи на полицията и Съдебна медицина извършват оглед на мястото на трагедията.

Пристигналият на място кмет на Пазарджик Тодор Попов е заявил, че по всяка вероятност покушението не е свързано със служебна ангажираност на Стоянова. Тодор Попов е добавил, че тя не е споделяла за отправени към нея заплахи за живота.

Татяна Стоянова е началник на кабинета на кмета на Пазарджик от 2007 г. Преди това, по време на мандата на Попов като председател на местния Общински съвет, тя бе негов PR.

Три са версиите за убийството на Татяна Стоянова - началник на кабинета на кмета на Пазарджик.

Като дясна ръка на кмета на града се смята, че тя е лобирала за икономическа сделка, която е провалила. Другата версия, която се спряга, е, че става дума за политическо убийство. Не е изключена и трета версия – за личен мотив или някаква любовна история. Стоянова не е била омъжена.

Днес сутринта ще бъде направен втори оглед на мястото, където вчера вечерта беше извършено престъплението. Убиецът се издирва.

Стоянова от години е работила в Общината в града. Това съобщи пред Нова телевизия говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

"Познавам я като добър професионалист и коректен колега", сподели той.

"Категорично в областната дирекция или районното управление на МВР в Пазарджик не е получавана информация за заплахи към Татяна Стоянова", заяви Стоянов. Той обаче отказа да коментира с какво оръжие е убита младата жена.

"Бих оприличил смъртта на Татяна Стоянова за пазарджишката община със смъртта на Ахмед Емин за ДПС, защото това е най-близкият човек до кмета на града. Според мен основната версия, по която трябва да се работи, е нарушени икономически интереси”, коментира председателят на Вътрешната комисия в Народното събрание Атанас Атанасов.

"Хората в Пазарджик знаят, че общината се управлява тоталитарно. Там дълги години има мълчание, не се чува какво се случва. В същия момент има интересни обществени поръчки, публично-частно партньорство с имоти и така нататък”, поясни още той.

"Преди около два месеца при мен постъпи много тежък сигнал за корупционни обвързаности между представители на МВР, общината и други кръгове в Пазарджик, всичко това покривано от местната съдебната власт. Този сигнал го изпратих на главния прокурор. Сигналът бе подписан от конкретен човек, собственик на фирма, чиято е смачкана чрез използване на власт”, обясни Атанас Атанасов.

Според него се вижда, че убийството е извършено професионално, поръчково, без никакви следи.

"Случаят е симптоматичен за местното управление в България и би следвало да бъде на вниманието на обществеността”, на мнение е Атанасов.

„Провежда се разследване и всички версии се изследват всестранно, обективно и пълно. Наистина брутално убийство. Дано Прокуратурата и местната полиция разберат мотивите и извършителите на това злодеяние“, заяви по БНР министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

„Екипите работят и дано да успеят да стигнат до тези, които поръчват и извършват такива престъпления”, заяви той във връзка с това, че това е второто убийство за кратък период от време, след убийството на семейството предприемачи.

На въпрос дали става въпрос за поръчково убийство, министъра обясни, че не може да каже нищо на този етап и уточни, че към момента се работи по всички възможни версии.

„Прокуратурата е тази, която трябва да говори в такива случаи, защото каквото и да сподели човек пред медиите, е следствена тайна”, заяви той.

„До колкото разбрах снощи от разговор с областният директор – нямат информация за заплахи”, коментира още Вучков.

33-годишната жена се е прибирала от работа, когато неизвестен засега човек я е прострелял пред дома й. Това се случва около 19 часа. Стоянова е застреляна от упор в главата.

Убиецът е стрелял със заглушител. Тя е била щастлива и дори е резервирала маса в местен ресторант, за да отпразнува имения си ден. Убийството е станало в оживен район, но никой не е видял или чул нещо.

Прокуратурата образува досъдебно производство. Очаква се извънреден брифинг, на който да се даде повече информация за убийството на Татяна Стоянова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сидерооглу

    0 0 Отговор
    Е на това се казва ТРАГЕДИЯ!КОРУПЦИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ!
  • 2 бай Онзи

    1 0 Отговор
    Нищо чудно да са пазарджишките имами!?!?
    Ислямска държава идва у нас!!!
  • 3 некойси

    0 0 Отговор
    По принцип има доста хора в администрацията които си заслужават това повече от нея.
  • 4 емигрант

    0 0 Отговор
    Попречила е на нечий Интереси Най вероятно. Понеже онези които си заслужават куршума ги целят с пари и подаръци.
  • 5 още един емигрант

    0 0 Отговор
    НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!
  • 6 гост

    2 0 Отговор
    Разследването ще трябва да подходи деликатно за да не се натъкне случайно на някоя от многобройните далаверки на Тошко Попов, пък недай си боже да стигне до онези дето ги "черпят" с "пурите", че тогава става интересно.
    КОРУПЦИЯ ... СВИНЩИНА ...
  • 7 mediator37

    2 0 Отговор
    Да не е разказала виц за Мохамед и пазарджишките новопомюсюлманчени цигани талибани да са се обидили много, да са се засегнали, оскърбили и натъжили, някой от тях да е изпаднал в трайна депресия и в пристъп на неконтролируем, справедлив гняв заради накърнените си религиозни чувства и човешко достойнство, да я е убил ?
  • 8 кмета

    2 1 Отговор
    какво става идва мутра на власт и една камара с трупове станаха пак мутренски времена и както винаги задържан няма ."Тя е била щастлива и дори е резервирала маса в местен ресторант, за да отпразнува имения си ден. Убийството е станало в оживен район, но никой не е видял или чул нещо".това е цитат как да е видял като и него ще го застрелят къде е данс гедебоб тях ги дават само по тв с нагласените полицейски схеми, само за заплати реват .
  • 9 running wild

    7 0 Отговор
    Снятам, че случаят е много подходящ да започне ровене на дълбоко всред държавните служители! Имам няколко питания към съответните органи?! Първо: как 33 годишна гърла - мома се е сдобила с нов, 150 кв/м апартамент? Второ: как се е сдобила и с джип, който дори и втора ръка е поне 30-40 "хилки"? Трето: как от 22-23 годишна заема такива високи постове? Четвърто: как се постига всичко това при положение, че не е омъжена, а заплатата и доколкото разбрах е 700 лв.! Не съм следовател, но си мисля, че отговора на такива въпроси може да доведе до нагазване в дълбокото и да разберем евнтуално защо в България държавната служба продължава да е толкова сладка и желана! Ако аз като частник имам такова разминаване на пито-платено, ще ме разпорят от проверки! Как така държавните душмани го правят? И не живеем ли в един вид държавен робовладелски строй?! ПП Апелирам да не се минава с наследственият номер! За пример - имотите на ЦвЦв.

    Коментиран от #10, #14

  • 10 антракс

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "running wild":

    Много си прав да питаш за тези неща, но трагедията е, че никой няма да ти отговори! Момиченцето на мама и на тати е, вероятно, уредена на работа в общината, точно както момиченцето на мама и на тати, което стана началник на кабинета на здравния министър с три незавършени магистратури, клиентите на нейната ПиАр фирмичка са били основно приятели на баща й и мизерен стаж като репортер в столичен вестник😁

    Иначе, взема се, купува се апартамент с ипотека, дори и при 700 лв. заплата, но
    нямам представа как се купува джип (не видях марката) за 20 хил. евро с тази заплата (ако не са посочени други доходи)...Обществена тайна е, по принцип, че винаги става дума за корупция, за шуро-баджанащина, за такса "вършене на работа" или "благодарност". Хубаво е Комисията за разследване на незаконните придобивки (не помня как се казваше) да се задейства и отнеме незаконно придобитото, като така покаже, че законите важат за всички, но и така момето е " пътник", може би дори заслужено!

    Предварително да кажа, че не одобрявам случилото се и винаги съм с две ръце за спазването на законите на страната!
  • 11 хйу

    2 0 Отговор
    Еееех, кмете, кмете, мецана е близо......комунистите родината ограбват, комсомолците след тях вървят....пат,пат......дал ша моят да я разделят тяхната м....а
  • 12 хидко

    1 0 Отговор
    Очевидно народа се събужда. Надявам се все по-често да ставаме свидетели на подобни убийства, инспирирани от наглостта на държавни, общински, съдебни и всякакви подобни институции.... а да не забравяме и тарикатите в частния сектор, като семейството разстреляно преди няколко дни. Очевидно у нас не може да има друга форма на справедливост, освен тази на насилието. Ситуацията ми напомня за тази в Мексико, където хората сформираха народна въоръжена съпротива, за да изгонят наркокартелите и корумпираните чиновници, и само така успяха да постигнат мир и спокойствие. Явно и тук хората узряха за това, че няма как да получат справедливост освен ако сами не си я въздадат.
  • 13 Брутален и грунб

    3 0 Отговор
    Съжалявам, че го казвам и осъзнавам, колко е гадно и неморално, но... един корумпиран държавен служител, който не си върши работата по-малко. Няма лошо. Да продължават да ги гърмят, съсипаха ни държавата, природата, изгониха хората в чужбина... ш...ните чиновници-простаци!
  • 14 Арман

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "running wild":

    Не е от 23-годишна! Кметът се разплакал и казва, че от 15 години са заедно! Горкият! Ами преди 15 години тя таман е завършила средно образование! И хоп, влязла в кючека на Кмета! В кой кючек обаче? Дали в политическия или в личния, или в икономическия, или и в трите?
  • 15 антракс

    0 0 Отговор
    Тъкмо нещо научих - апартаментът на "нашето" момиче е в кооперация, издигната върху общински имот или най-малкото, бил общински до миналата година. А майката била шефка на пазарджишкия "Жилфонд". Красота, нали?! Приблизителна оценка - около двеста хиляди евро...

    Направо нямам думи! Взета на отговорна позиция от 18-годишна, с една кирлива френска гимназия, 15 години в челото на пазарджишкото общинско управление, апартаменти за двеста хил. евро, нисанчета " кашкай" , мама шефка в "Жилфонд", не, бе, не, какъв ш...н конфликт на интереси?! Какво ли още не се знае?!

    Явно няма защо да бъде съжалявана...
  • 16 nikis72

    1 0 Отговор
    дай боже повече такива новини за убити корумпирани чиновници.тази и господ няма да я прости
  • 17 nikis72

    0 0 Отговор
    следващия/ кмета
  • 18 nikis72

    0 0 Отговор
    б...ци напускайте БГ или ..........нали виждате...бум и чао
  • 19 abv

    0 0 Отговор
    Не Ви прави чест на всички да плюете по убитата жена.Типично по нашенски какви апартаменти имала,какви коли карала още малко ща напишете кой номер бикини и сутиен носи-извинявам се за гадния израз но е така.Каквато и да е била не е това начина.Ккаквото и да е направила не е това начина.има си други цивилизовани методи ако нещо не е наред с имоти и т.н.
  • 20 антракс

    0 0 Отговор
    Никой не плюе по убитата жена, човече, още по-малко се интересува от физическите й характеристики, като изключим възраст! Та не те ли дразни потенциалното наличие на конфликт на интереси и шуро-баджанащина?! Това е като конкурс за спечелване на държавна поръчка за милиони лева, в който участниците си подават нормално документите и кандидатстват, а накрая ще спечели онази, който спи с директора на завода! Нали изкривява всяка нормална конкуренция, опорочава всички правила, които и ти си длъжен да спазваш?!

    Нима не виждаш, че се изчезва целия този смисъл да се прави каквото и да било, щото търговете и конкурсите ще бъдат спечелени от близки и приятелски кръгове, т.е. "по втория начин", а не от тези, които предлагат най-добри условия?!

    Правиш ли си сметка, когато някой си задава нормалните въпроси " откъде тази жена успява да си купи (с какви пари) апартамент за близо половин млн. лева, джип "нисан кашкай" за мин. 20 хил. лева, да се уреди на работа като началник на кабинета на пазарджишкия градоначалник с кирлива френска гимназия и въобще без всякакъв опит (веднага след училище) , след като месечната й заплата е около 700 лева"?!,
    та, правиш ли си сметка, че има нещо повече от честно спечелен конкурс?!

    Значи, аз, ти, който и да е, явяваме се на конкурс и печели не този, който има най-много квалификация, опит и умения, а този, чиято майка е шефка на "Жилфонд".... Я, кажи, честно ли е?!