Last news in Fakti

14 Януари, 2015 08:42, обновена 14 Януари, 2015 16:46 2 195 1

Няма задържани и заподозрени за убийството на Татяна Стоянова (Обновена)

  • татяна стоянова-
  • убийство-
  • разстрел-
  • пазарджик

Дело за предумишлено убийство срещу неизвестен извършител е образувано по случая от Окръжна прокуратура в Пазарджик

Все още няма задържани и заподозрени за убийството на Татяна Стоянова - началник на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов. 33-годишната жена беше застреляна в понеделник, в 18.30 ч с шест куршума в главата.

Чужд ДНК материал е открит на мястото на убийството, съобщиха от прокуратурата в града, цитирана от bTV.

Прокуратурата обаче отрече информацията, че е открит биологичен материал от друго лице на мястото на убийството на Татяна Стоянова. Това съобщи за БНТ наблюдаващият случая прокурор Димитрия Ганчева.

Представители на Общинския съвет в града не изключват версията показният разстрел да е свързан с две провалени сделки за над 2 милиона лева. Става въпрос за продажбата на общинския пазар и на Абаджиевата къща в центъра на Пазарджик, парите от които трябваше отдавна да бъдат върнати на кандидат-купувачите след решение на съда.

Градските съветници призоваха органите по разследването да разкрият час по-скоро причините за жестокото убийство.

До момента са разпитани повече от 20 души. Криминалисти изследват уликите, но все още няма нито един задържан заподозрян.

Полицията и прокуратурата работи по всички възможни версии, но на този етап не са съобщени основните. Снощи журналисти и близки на Татяна от Пазарджик се събраха на мълчаливо бдение, за да кажат: „Не на насилието!” и да почетат със свещ в ръка паметта й. По непотвърдена информация погребението на убитата жена ще е в четвъртък или в петък.

Председателят на Единната народна партия Мария Капон заяви, че познава Татяна Стоянова от работата й с Тодор Попов преди да стане кмет.

„Тя вярваше в каузата, че общината трябва да се управлява от човек като него”, допълни Капон.

Най-вероятно килърът, стрелял по Татяна Стоянова, бил лице в лице с нея. Това обявиха криминалисти след повторния оглед на мястото, където бе убита шефката на кабинета на пазарджишкия кмет.

Дело за предумишлено убийство срещу неизвестен извършител е образувано по случая от Окръжна прокуратура в Пазарджик. Възможните версиите за смъртта на Татяна Стоянова са свързани с работата, личния й живот или предстоящите избори. Мария Капон изключи последната, като подчерта, че Попов е спечелил последния местен вот с над 60% от гласовете и едва ли може да се говори за някакъв политически сблъсък в Пазарджик.

Икономически интереси в Пазарджик изплуваха на повърхността след убийството на Татяна Стоянова. Два от куршумите са били контролни и са пронизали тила й. Разкритията направи в TV7 Любомир Огнянов.

Пазарджик се промени към добро в последните години – центърът е красив и чист, но под лустрото се крият икономически интереси, каза Огнянов. Местните хора споделили пред разследващия журналист, че нищо в града не се е случвало без одобрението на Стоянова. Неин е бил и решаващият глас за осъществяването на приватизационните сделки. Част от приватизационните сделки са развалени с решение на Върховния административен съд и сега общината ще трябва да връща милиони левове.

Можем да съжаляваме за погубения млад живот, но не можем да съчувстваме, споделил пред Любомир Огнянов един от местните общински съветници.

Версията за лични мотиви и любовен триъгълник става все по-малко вероятна, допълни Огнянов.

Разстрелът е извършен пред гаража на Стоянова веднага след като тя паркирала скъпия си джип. Мястото е осветено, но няма видимост от околните жилища. Наблизо има необитаема къща, по-нататък има и училище.

По това време учебните занятия са приключвали и убиецът най-вероятно се е смесил с тълпата.

Общинските съветници се обявиха за поставяне на видеонаблюдение в града.

„Това убийство всява определен шок в обществото. Татяна Стоянова беше известен човек в общината в Пазарджик и така и важен фактор в администрацията на общината. В тази влъзка това убийство има голям отзвук и хората са шокирани”. Това заяви по Нова телевизия журналистът Любо Илков.

„Самият начина на извършване на убийството е безпрецедентен за град Пазарджик. Това е един брутален акт, който убива обществото. Тъй като никой не заслужава, каквото и да е направил, каквито и да са причините. А цялото общество говори за три вида причини – наказание, предупреждение и лични мотиви. Ние апелираме следствените органи да намерят виновниците. Защото никой не може да взема правосъдието в свои ръце”, категоричен бе адвокат Атанас Павлов от „Коалиция за България”.

Надявам се случаят да се разплете бързо. Колкото повече се бави, в обществото се нагнетяват чувства, които не са желани. Аз гледам на този случай като на поредната жертва на престъпността в България. Отдавна не е имало такъв случай в Пазарджик”, на мнение бе Йордан Димитров от „Коалиция за България”.

„Има спекулации, защото Татяна Стоянова като дясна ръка на кмета не е взимала никакви решения по отношение на архитектурата, строителството, както и бюджетирането на града. Тя отговаряше за връзките с медиите и осъществяваше координацията между отделите в кметството”, добави Димитър Петков от коалицията на Тодор Попов.

Този вандалски акт не би следвало да се случва в нашата държава. Все пак ние не сме джунгла. Татяна беше високообразован човек, който се ползваше с високо доверие в общината. Тя имаше активно участие в предизборните кампании, заради което Тодор Попов дължи този добър резултат”, обяви Тодор Георгиев – председател на общинските съветници от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 митан

    1 0 Отговор
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА И ДА ИМА ИЗВЪРШТЕЛЯТ Е СТАНАЛ ХРАНА НА РИБИТЕ