Отидете към основна версия

5 214 8

Полицаят прегазил бебе в Крушевец е пил кисело мляко

  • костадин стоянов-
  • крушевец-
  • полицаят-
  • прегазил-
  • бебе-
  • кисело-
  • мляко

Взели кръвните проби на Костадин Стоянов пред погледа на шефа на РПУ Созопол

Снимка: gramofona.com

Граничният полицай Костадин Стоянов, който прегази 11-месечната Красимира в Крушевец, е изпил две кофички кисело мляко след удара, заявиха по време на разпит свидетели по делото, което започна  днес в Бургаския окръжен съд.

Лично шефът на РПУ Созопол Дойчин Янев пристигнал на мястото на катастрофата в Крушевец и отвел граничния полицай Костадин Стоянов до МБАЛ – Бургас, за да му се вземе кръвна проба, съобщиха от gramofona.com.

11-месечната Красимира загина на 11 септември миналата година. Бебето беше премазано в детската си количка, след като автомобилът на Стоянов го помете на тротоар в селото.

Изпратените на мястото на инцидента пътни полицаи потвърдиха, че пробата с дрегер е отчела 0,63 промила алкохол. Щом станало ясно, че има смъртен случай, а шофьорът е с положителна проба и работи в системата на МВР, униформените уведомили началника на РПУ Созопол.

Дойчин Янев дошъл, за да отведе лично граничния полицай до бургаската болница. Шефът на созополската полиция потвърди пред съда, че всички проби и тестове на Костадин Стоянов са били направени пред него.

Съдебните лекари запечатали пробите в херметическа кутия и ги предали на Янев. От там той отвел граничния полицай до сградата на КАТ – Бургас, където му е направен и бърз тест за наркотици. Той обаче бил отрицателен.

„Когато стана ясно, че шофьорът работи в МВР,  случаят веднага беше прехвърлен към Следствието, защото не е в нашата компетенция. Проследих вземането на пробите по настояване на следователя, който искаше да се избегнат съмненията за манипулации”, коментира пред магистратите Дойчин Янев.

Общо 26 свидетели и 8 вещи лица трябва да бъдат разпитани в хода на делото.

Родителите на убитото дете са конституирани като частни обвинители. Очаква се съдът да ги разпита утре. Днес показания дадоха свидетелите, които са били на улицата по време на катастрофата.

Те бяха категорични, че Костадин Стоянов се е дръпнал на отстрещната страна на тротоара, а негови колеги пристигнали преди патрулния автомобил на КАТ и линейката.

Разказаха отново, че граничните полицаи купили две кофички кисело мляко и накарали Костадин да ги изпие.

Преди заседанието бившият вече униформен отказа да говори. Той заяви, че ще разкаже своята версия за случилото се след като бъдат разпитани всички свидетели.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини