Отидете към основна версия

21 Юли, 2015 13:57, обновена 21 Юли, 2015 13:57 3 285 6

Тригодишно дете e пребито жестоко

  • тригодишно-
  • дете-
  • пребито-
  • софия

Детето е с опасност за живота

Тригодишно дете беше пребито жестоко снощи в София. Момченцето е настанено в болница с тежки травми и пряка опасност за живота, съобщиха за Факти.бг от СДВР.

Заподозрените за тежкото престъпление двама младежи са задържани. Ще се изясняват причините за тежкия побой, довел до опасност за живота на детето.

18-годишните Александър Донков и Патрик Първев  ще бъдат обвинени в опит за убийството на тригодишния Христо .

СГП започна разследване за опит за убийство на 3-годишно дете, съобщиха от прокуратурата.

След сигнала, подаден вчера, незабавно е започнало разследване на случая и извършителите на деянието – двама мъже на по 18 г., са задържани за срок до 24 часа. Мъжете са полагали грижи за детето в апартамент в столичния квартал „Зона Б19”, където са му нанесли тежък побой.

В рамките на днешния ден (21.07.2015 г.), извършителите на деянието ще бъдат привлечени като обвиняеми от СГП за опит за убийство на малолетно лице и ще бъдат задържани от прокурор за срок до 72 часа.    

Момченцето на име е прието в "Пирогов" в кома, съобщиха от лечебното заведение. То има голям кръвоизлив в мозъка, а по крайниците, по лицето и по врата са установени и стари синини. 

За побоя са задържани две момчета на 18 години - Александър и Патрик, предаде БНР. Те били наети от майката на Христо Невена Василева да се грижат за него, тъй като тя работи като цигулар на пътнически кораб. Заподозрените за тежкото престъпление са откарани в СДВР. Близки до разследването разказаха, че детето е заливано с вода от момчетата като наказание, душено е и е ритано. 

Същевременно стана ясно, че майката на пребитото дете се е прибрала в България, след като е била информирана за случилото се.

Сигналът за случая е подаден в полицията от съседка. 

Образувано е досъдебно производство. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини