Last news in Fakti

22 Юли, 2015 11:21 2 124 3

Битото момченце остава с опасност за живота

  • дете-
  • бито-
  • момченце-
  • остава-
  • опасност-
  • живота

Състоянието на пребитото 3-годишно момченце остава тежко, съобщиха от  "Пирогов".

Доцент Румяна Андонова от Детската реанимация в болницата заяви за Нова телевизия, че по тялото на детето има белези от предишни наранявания, но не се ангажира да определи тяхната давност. Тя сподели, че в болницата много често имат случаи на деца, върху които е упражнено насилие. 
 
В момента 3-годишният Христо е на апаратна вентилация. Детето е с тежка черепно-мозъчна травма след побой, нанесен му от момчета, които трябвало да се грижат за него, докато майка му Невена Велинска свири на круизни кораби в чужбина. 
 
Съседи на цигуларката разкриха, че тя на няколко пъти ги е търсила, тъй като не е успявала да се свърже с Александър Донов, когото наела да гледа детето. В последните няколко дни той измислял различни оправдания защо тя и сина ѝ не могат да се чуят. Засега не е ясно как вторият младеж - Патрик Първев, се е озовал в апартамента заедно с Александър. 

Момченцето беше прието в “Пирогов” понеделник вечерта с кръвоизлив в мозъка и опасност за живота. По ръцете и краката на детето също има хематоми, някои от които са стари. Пред полицаите младежите обяснили, че момчето паднало.

През нощта на постъпването дежурният екип се е борил и е правил всичко необходимо за тази животоспасяваща операция и да се подобри състоянието на детето. Момченцето остава в медикаментозна кома. Именно черепно-мозъчната травма е наложила оперативната интервенция.

"Според мен около тази ситуация ще излязат много подробности. Трудно ми е да си представя, че човек с житейски опит би поел ангажимент за подобна грижа", коментира Тина Балушева, управител на агенция за набиране на детегледачки. 
 
Тя сподели, че досега при тях не е идвал родител, който да е готов на компромиси за това кой ще гледа детето му. 
 
"Друг е въпросът каква е преценката на самия родител", допълни Балушева.
 
По нейно мнение цигуларката е била принудена да остави детето си в ръцете на толкова млади хора, тъй като много други са отказали да поемат този ангажимент. 

Двете момчета, пребили детето, са снимали с мобилни телефони издевателствата. Това разказаха пред БНР близки до разследването. В апаратите на Александър и Патрик са намерени клипове, които показват извършеното от тях.

От заснетото става ясно, че 3-годишният Христо е измъчван дни наред. Все още не е ясно защо двете 18-годишни момчета са извършили престъплението. При разпитите те не са обяснили мотивите си.

Все още няма яснота и за това как точно майката - Невена, се е свързала с момчетата и е решила да ги наеме да гледат сина ѝ. Според една от версиите, първо е била наета възрастна жена, която обаче се е разболяла и заради това се е стигнало до решението детенцето да бъде оставено на грижите на тийнейджърите. Другата версия сочи обаче, че едното от момчетата е живяло повече от седмица при Невена и Христо и след това майката взема решение да го наеме.

Факти.бг припомня, че малкият Христо беше приет в "Пирогов" след побой в столичния квартал "Зона Б19". Детето бе докарано в болницата в коматозно състояние, с тежки травми и с опасност за живота. Момченцето е било жертва на двамата младежи, които се грижели за него, докато майка му работи в чужбина.

Александър и Патрик са наети от Невена Василева да се грижат за малкия Христо, докато тя работи като цигулар на скандинавски пасажерски кораб. Жената се е прибрала веднага в България, след като е била уведомена за случилото се. Тя е познавала само едно от момчетата, пребили детето ѝ.
На 18-годишните младежи са повдигнати обвинения за опит за убийство. 

Ще бъде извършена експертиза и дали те са употребявали наркотици. Момчетата нямат криминални регистрации и все още се изясняват взаимоотношенията им с майката на детето, посочиха от държавното обвинение. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум Янкулов

    0 0 Отговор
    само ме оставете половин час с тях ако после не искат да се самоубият аз лично ще ги убия и лежа без да ми мигне окото
  • 2 Крум Янкулов

    0 0 Отговор
    а и съм сигурен че във затвора ги чакат с отворени обятия,само ги чакат да влязат
  • 3 Защо

    0 0 Отговор
    ние сме по-светци от папата? У нас възмездие за подобни изроди (защото това със сигурност е само началото на изродската им биография) може да бъде единствено смъртна присъда! Тези зверства няма как да бъдат извършени от човек, който подлежи на някакво превъзпитание. Като си помисля, много е вероятно майката, понеже е млада и сама, да не посмее да настоява за най-тежкото наказание, т.е. тези пишлегари ще ги осъдят на някакви 7-8 години (най-много), ще излязат след 4-5 и в разцвета на силите си ще могат свободно да почернят още една камара семейства. Дано все още има съвестни магистрати у нас, за да ги вкарат тези изчадия поне до живот в панделата. А, като си помисля, то и това ще е добро наказание, но дано да се случи...