Отидете към основна версия

12 434 7

Спипаха български престъпници в Германия

  • български-
  • престъпници-
  • германия-
  • скимиращи устройства

Организираната група се е занимавала с престъпления, свързани с електронни платежни инструменти

Неутрализирана е организирана група, занимавала се престъпления, свързани с електронни платежни инструменти. Успешната операция е проведена в германския град Хамбург. Тя е резултат на осъществен активен информационен контакт и разследване от служители на ГДБОП и германските им колеги.

Разследването на българските служби започнало след подаден от Германия сигнал за български граждани, извършващи престъпления с електронни платежни инструменти на територията на Германия. Стартира активен информационен обмен между ГДБОП – МВР и Германската полиция. В хода на предприетите действия е установено, че тричленната група е наела апартамент в град Хамбург.

 На 13май т.г., в резултат на осъществените координация и взаимодействие, на територията на град Хамбург, в момент на „скимиране“ на банкови карти на банкомат в хотел в града, е задържан А.И./24г./, с постоянен адрес в София. От него е иззета скимираща техника. В хода на операцията, малко по-късно са установени и задържани и двамата му съучастници - С.Г. /27/и Д.Г./31/ също от  София. 

 При извършените процесуално-следствени действия в апартаментите,  обитавани от тримата българи,  са намерени и иззети „скимираща“ техника, таблет и лаптоп.

Работата по изясняването на цялостната им престъпна дейност на територията на германския град продължава.

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини