Отидете към основна версия

7 089 39

МВР: Стрелбата в Слънчев бряг не е за дрога, а за паркомясто

  • слънчев бряг-
  • митьо очите-
  • стрелба-
  • мвр-
  • георги костов

Битов скандал за спор за паркомясто пред заведение в Слънчев бряг, в което е бил замесен бъдещия зет на Димитър Желязков, е причината за снощната стрелба в курорта. Това заяви в пряко включване по Нова телевизия главният секретар на МВР Георги Костов.

Скандалът е възникнал в ранния след обяд в сряда и това е установено от разпитите, каза Георги Костов.

Той уточни, че кулминацията на скандала е настъпила вечерта, когато Митьо Очите влязъл с 30 хора в заведението на Божо и започнал юмручен бой. Малко по-късно започнала и стрелба.

До това нямаше да се стигне, ако спорещите страни се бяха обърнали към полицията, заяви Георги Костов.

Той посочи, че полицията не е се намесила, защото хората на Димитър Желязков пристигнали на малки групи от 3-ма или 4-ма души пред заведението. В момента не става ясно как охраната на несебърския наркобос се е движела с бронежилетки и тояги из Слънчев бряг.

Пред БНР главният секретар Георги Костов заяви, че до момента има седем задържани за стрелбата. Парламентарната група на БСП пък поиска изслужване на вътрешния министър Румяна Бъчварова за инцидента в Слънчев бряг. 

Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, събирал такса „спокойствие” от заведенията в Слънчев бряг, съобщи Нова телевизия.

Той пристигнал пред заведението, пред което избухна стрелбата, именно за да предоговори таксата „спокойствие”. Желязков бил с 30-40 души охрана, с бронирани жилетки, въоръжени с брадви и ножове.

Заведението се държи от мъж, познат като Божо. Собственикът на заведението е бил известен като член на бившата борческа групировка СИК, съобщава Нова телевизия. И явно посещението на Димитър Желязков не е било първото.

Хората на Желязков влизат в заведението, но неочаквано за тях срещат отпор от около 10 приближени на собственика на заведението.

Резултатът от престрелката е един убит, а трима са ранени. Лекарите в болницата в Бургас продължават да се борят за живота на Митьо Очите. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини