Last news in Fakti

9 Юни, 2016 08:40 7 078 39

МВР: Стрелбата в Слънчев бряг не е за дрога, а за паркомясто

  • слънчев бряг-
  • митьо очите-
  • стрелба-
  • мвр-
  • георги костов
МВР: Стрелбата в Слънчев бряг не е за дрога, а за паркомясто - 1

Битов скандал за спор за паркомясто пред заведение в Слънчев бряг, в което е бил замесен бъдещия зет на Димитър Желязков, е причината за снощната стрелба в курорта. Това заяви в пряко включване по Нова телевизия главният секретар на МВР Георги Костов.

Скандалът е възникнал в ранния след обяд в сряда и това е установено от разпитите, каза Георги Костов.

Той уточни, че кулминацията на скандала е настъпила вечерта, когато Митьо Очите влязъл с 30 хора в заведението на Божо и започнал юмручен бой. Малко по-късно започнала и стрелба.

До това нямаше да се стигне, ако спорещите страни се бяха обърнали към полицията, заяви Георги Костов.

Той посочи, че полицията не е се намесила, защото хората на Димитър Желязков пристигнали на малки групи от 3-ма или 4-ма души пред заведението. В момента не става ясно как охраната на несебърския наркобос се е движела с бронежилетки и тояги из Слънчев бряг.

Пред БНР главният секретар Георги Костов заяви, че до момента има седем задържани за стрелбата. Парламентарната група на БСП пък поиска изслужване на вътрешния министър Румяна Бъчварова за инцидента в Слънчев бряг. 

Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, събирал такса „спокойствие” от заведенията в Слънчев бряг, съобщи Нова телевизия.

Той пристигнал пред заведението, пред което избухна стрелбата, именно за да предоговори таксата „спокойствие”. Желязков бил с 30-40 души охрана, с бронирани жилетки, въоръжени с брадви и ножове.

Заведението се държи от мъж, познат като Божо. Собственикът на заведението е бил известен като член на бившата борческа групировка СИК, съобщава Нова телевизия. И явно посещението на Димитър Желязков не е било първото.

Хората на Желязков влизат в заведението, но неочаквано за тях срещат отпор от около 10 приближени на собственика на заведението.

Резултатът от престрелката е един убит, а трима са ранени. Лекарите в болницата в Бургас продължават да се борят за живота на Митьо Очите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    3 2 Отговор
    Отиваш в Слънчев бряг и паркираш пред заведение за да изпиеш едно кафе . Нооооо налиташ на някакъв примат и става страшно После идват други от стадото на приматите въоръжени с брадви колове ножове саби и боздугани.В същото време полицията на отсрещния тротоар чопли семки и пие швепсче. Малко след това започва истинския екшън с автоматични и полуавтоматични пистолети използвани от другите примати които са в заведението.Вследствие на бойните действия група иноземни туристи започват да лазят под масите а малко по-късно напускат заведението със скорост на която и Юсейн Болт би завидял Това не е сюжет за екшън филм а реалност в България!Следва продължение ....

    Коментиран от #3

  • 2 ядем доматите с колците

    3 0 Отговор
    Битов скандал!!!! ХАХАХАХАХАХАХАХА
    Стига бе Костов, ще ни умориш от смях, все едно хората пасат трева, всичко ни е ясно, 25 години го гледам тоя "битов скандал".
    Спорещте страни трябвало да се обърнат към полицията???????
    Ахааа, с тва ли се занимава полицията, да сдобрява бандитите, а пък аз си мислех, че ги вкарва в затвора. :)
    Полицията явно го играе, като парламентьор между рекетьорите и другите мафиоти, държава явно няма.
    Я си прибирайте верисиите, че ще видите пари на кукуво лято, още няколко такива стрелби и ще има отлив на туристи и пари в партийните каси няма да има .

    Коментиран от #12

  • 3 ядем доматите с колците

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    Полицаите знаеш ли какво правят?
    "Моля ви се момочета, моля ви се, недейте така, айде, моля ви се".
    Нали ако скочат на Митьо Очите ще изядат и те брадвата.
    Митьо доста го е закъсал, щом са го понижили от Главен наркобос в обикновен рекетьор, ама какво да се прави, спад в кариерата. :)
  • 4 злободневието

    4 0 Отговор
    Две п**ки си говорили и едната казала на другата:"Разправяли за мен, че съм била много миризлива", а другата и отговорила :"Не се притеснявай, ЗЛИ ЕЗИЦИ". :)
    Абе, БИТОВИЗМИ. :)
  • 5 prilepa

    3 0 Отговор
    Пълен Смешник!Поредния некадърник който" Бори"престъпността!
  • 6 Логично

    3 0 Отговор
    Според най-елементарната логика, се получава: 1. Мутренски методи на управление на цялата държава; 2. Изключително слаба съдебна система; 3. Корупция по всички ВИСОКИ ЕТАЖИ; 4. Силно демотивирани полицаи; 5. Изключително слаб екип, начело с недоразумението Бъчварова, който "ръководи" МВР; 6. Оскотял народ => резултат - кражби, насилие на всяка крачка, сценарии от най-ранните години на мафията в Италия и САЩ, невероятни размери на битовата престъпност (за която статистичката Бъчварова дори сподели по ТВ???...) и т.н. и пр. Според някои доста малограмотни люде - отново за всичко е виновна БКП/БСП, нали? Това могат да го твърдят само силно зомбирани смешници.
  • 7 Бате Цецо

    4 0 Отговор
    "МВР: Стрелбата в Слънчев бряг не е за дрога, а за паркомясто" СМЕШНИЦИ
  • 8 главсек МВР

    4 0 Отговор
    Г-н Костов,грешна ви е информацията!! Основната и най-достоверна версия за инцидента е КОСЪМ в питието на наш Митьо и той нали е ,, мъжкар,,.... , та като се почна една.......
  • 9 мале мале

    5 0 Отговор
    Този Костов явно ни счита за телета, щом говори такива комедийни небивалици. И това е главен секретар на МВР. Социоложката какво ли ще роди?
  • 10 спокоен

    3 0 Отговор
    Абе в ,,Слънчака,, хората много изнервени ве!! К'во им липсва не знам?? Спокойствие ли? Дрога ли? Алкохол до на....не ли? Проституция ли? Силна музика до ранни зори ли, че си образуват нерви за нек'во си паркомясто?? Бъдете спокойни бе хора ,живота в България и без това е толкова напрегнат!
  • 11 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    как да уважаваш мвр и кат а кажете ми сега мили деца-увъртолевили са се като свински черва-и трябва задължително да се гласува -защо ли -да се нахранят и тези които не са на хранилката-
    няма ли Хан Аспарух да поведе народа и да отидем някъде да си направим нова България-тази нека си я оставим на мвр и парламента

    Коментиран от #15

  • 12 444

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ядем доматите с колците":

    Спорещте страни трябвало да се обърнат към полицията???????
    Абе най-вероятно има на предвид че полицията ще им преразпредели територийте по брадски. ХА ха ХА

    Коментиран от #14

  • 13 Да ама не

    2 0 Отговор
    „Откак се е, мила моя майко ле, зора зазорила,
    Джип до джипа, мила моя майко ле, мутра до мутра ...
  • 14 ядем доматите с колците

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "444":

    Наскоро даваха по "Нешънъл Джеографик" за мафията в Мексико, Акапулко и как е организиран там бизнеса с дрога. Босовете си имат дилъри, едни продават хапчета, други кока, а полицията следи бизнеса да върви без ексцесии, ако се появи някой случаен дилър полицаите го прибират и го карат директно при боса за обезглавяване, полицаите също получават надбавки за добре свършена работа.
    Проблема на България е, че не черпим опит от другарите мексиканци, тук в БГ-то полицията остава в периферията, босовете директно цакат на представителите на политическата власт и полицията не може да си върши "работата" да сдобрява групировките, когато се появи напрежение. Също така явно полицията не е мотивирана добре да си върши работата по опазването на реда и спокойствието, за да върви бизнеса, няма надбавки. Не само, че няма мотивация за полицаите, ами на всичкото отгоре самите полицаи не са защитени от посегателство от самите групировки, излиза, че в БГ-то групировките са по силни от полицията, защото са директно на подчинение на шефовете на полицията, нещо такова се получава.
    Трбява да се черпи опит от мексиканския братски народ, не знам, да пратят нашите политици в Мексико на специализация ли, май това ще е добра идея, да видят как се прави бизнес.
  • 15 555

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Волен Сидеров":

    На МВР и циганите е по точно според мен..........
  • 16 малкият сашко

    2 0 Отговор
    най смешното нещо на света е българското МВР
  • 17 даевала

    0 0 Отговор
    полицията да не е омбудсман , че да ги сдобрява . да отиде Мая да ги помирява , тя по - големи топки има от този сюнгер
  • 18

    3 0 Отговор
    За паркомясто, лелееее майкооооо, вече няма нужда да гледаме "Комиците"........
  • 19 чано

    2 0 Отговор
    спора е за паркомясто, щото на ушевите така им изнася, иначе си е чист рекет и нарковойна.
  • 20 бббббб

    1 0 Отговор
    След като мутри ни управляват,как да се надяваме този род престъпност да изчезне.
  • 21 Ники

    0 0 Отговор
    Аз съм убеден че е за паркомясто ... просто хората са такива ... спираш на мястото на шефа щото там си на Очите приближен охраната те гони ти ги удряш те те набиват звъниш на очите той си вика абе кви са тия знаят ли кой съм аз , другите се подготвят щото знаят кво ще стане и готово ..

    Коментиран от #22, #35

  • 22 Ники

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ники":

    Въпросът е че такова нещо за паркомясто могат да направят хора с чувство за безнаказаност и дълги криминални досиета хора дето трябва да ги е страх да минат на жълто Очите коли и беси из Бургас от години ма никой не му пука .... 90% от засегнатите не са се и жалвали ...
  • 23 бббббб

    0 0 Отговор
    На рекета така ли му казват вече????
  • 24 Николай

    0 0 Отговор
    Вчера по Нова имаше спор кое море е по-хубаво гръцкото или българското...
  • 25 КОСТОООВ ФЪРЛЯЙ СЕ МОСТО

    0 0 Отговор
    ТОА КОСТОВ НАПРАВО СИ Е НА ЗАПЛАТА ПРИ БАТ МИТКО.
  • 26 Мутрино

    0 0 Отговор
    Вчера се върнах от родното черноморие.Във Варна и в Равда паркирах пред къщата в която съм наел стая,няма знак или надпис "
    забранено паркиране".На следващия ден излизе човек които ми казва че не мога паркирам тъй като мястото било негово.Във Варна
    ми спукаха едната гума.
  • 27 7777777

    2 0 Отговор
    Г-н секретар, може би имахте в предвид НАРКОМЯСТО!

    Коментиран от #28

  • 28 МИСЛЯТ НИ ЗА СОПОЛАНКОВЦИ

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "7777777":

    МИ НИЙ СМЕ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА ЗАТУЙ КОСТОВ ПУСКА ТИЯ ЛАФОВЕ.НАРКОМЯСТО ЛИ ААААА НЯМА ТАКОВО НЕЩО....
  • 29 влад

    1 0 Отговор
    какво значение ина за какво е не е нормално господа даржави хрантутници
  • 30 Нчкой

    1 0 Отговор
    С такъв главен секретар и с такъв министър на МВР, на двете враждуващи групи адвокати не им трябват. Като в детската градина сме.
    Сега всеки да обещае че повече няма да прави така. И по живо по здраво.
  • 31 гост

    2 0 Отговор
    Г-н главен секретар или там каквото си,вземи се скрии някъде защото много те е напекло слънцето.Мисля така защото такава версия за стрелба е уникално смешна.Как да ви имаме някакво уважение като сте станали клоуни на власта.
  • 32 бургазлия

    1 0 Отговор
    Бай Георги пак се изказа неподготвен.Полицията не се намесила защото хората на Митю са престигали на групи по трима четирма и вероятно са чакали да се нагледат на кърваво зрелище.
    Не са арестували обявените за издирване които са били пред шоковата зала а чак подир дъжд и качулка се сетили да ги издирват.
    Неслучайно Б.Б им даде слаба оценка .
  • 33 Дедо Шишарко

    1 0 Отговор
    Веднага да бъдеш назначен от бат Боко в цирк Балкански!
  • 34 jambazina

    1 0 Отговор
    Хахахаха.Хахахаха.Хахахаха. Палячовци.
  • 35 чано

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ники":

    изчезни бе рибо, сигурно си на 12 за да мислиш по този начин.
  • 36 махалтоф

    1 0 Отговор
    Такава глупост и в "Под прикритие" не е имало. Обиждате цирковата общност като го наричате "ЦИРК". Това е чисто и просто "ГЕРБ"
  • 37 недоумяващ

    1 0 Отговор
    Между другото в цялата позната вселена единственно в България хайдутлука е възпяван като националгероизъм и нещо много хубаво.Има толкова оди и стихотворения,разкази и повествования,че едно и за този велик хайдук няма да е излишно ни и без туй много си ги тачим и се гордеем с тях.Пълна помиярщина и тотална деградация,процента ми за една евентуална емиграция нарастна неимоверно.
  • 38 рткйхгфдфгхйк

    1 0 Отговор
    Тия бандити плащат голям процент на властта във всичките и нива . Та и затова сега властта ще изкара престрелката за парко място . Нечувана наглост .
  • 39 БУМ БАМ

    0 1 Отговор
    ЕВАЛЛА НА ТИЯ МОМЧЕТА ОПЪЛЧИЛИ СЕ НА СРАСТНАЛИТЕ СЕ ПОЛИЦИЯ И НАРКОМАФИЯ?!;'Н