Last news in Fakti

11 Юни, 2016 09:00 2 629 0

Махленски свади в Джурасик парк

  • митьо очите-
  • стрелба-
  • слънчев бряг

Ок, няма рекет. Нищо в Слънчев бряг не се е случило заради проституция, наркотици, таксита или трафик на бежанци

Махленски свади в Джурасик парк - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ок, няма рекет. Нищо в Слънчев бряг не се е случило заради проституция, наркотици, таксита или трафик на бежанци. Няма разпределение на територии, няма сблъсък на организирани престъпни групировки.

Приемаме, че е махленска свада, само мир да е. На север от Бургас съвсем не е Джурасик парк, както твърди местният патриот Валери Симеонов. Приемаме, че само Митьо е бил с бронежилетка, а момчетата не са се изсипали наведнъж там, а идвали по двама-трима. И всичко е станало заради тъп спор за още по-тъпо паркомясто между доскорошен затворник и кандидат-зет му. Нека е така. Нищо че журналистите, според премиера, нямат търпение да напишат точно обратното. Приемаме, че ген.Атанасов си измисля и отправя тежки обвинения, защото скоро няма да има какво да губи и тръгва ва банк с информацията си срещу властта. Полицейски чадър над хората на Очите в Бургаско няма, никой не е имал предварителна информация, че се готви мафиотско рандеву, а Борисов не е реалният МВР-шеф, то има си такъв и даже не е мъж. 

А пък, че главният секретар бил протеже на Вальо Златев въобще не ни интересува – накъде без другарско рамо в тоя живот.  Приемаме, че министър Бъчварова е несправедливо обвинена и всичко казаното срещу нея и МВР е срам за всички нас, и тя с право обмисля, дали да не заведе дело срещу генерала. Какво се променя за нас, обикновените хора, ако всичко това е така. Ще си отдъхнем ли, ако разберем, че всичко е било битов инцидент. Защото ако спор за паркомясто води до стрелба със смъртоносно простреляни, а отнемане на предимство изпива акъла и на хора с чисто съдебно минало, и започват кютек с подръчни средства, що за безнадеждно болна нация е станала нашата.

Днес изневярата се приема далеч по-философски, отколкото отнемане на предимство, а да не говорим за паркомясто – няма прошка там. Куршум за негодника. Уверението на премиера и службите, че свадата е махленска, с какво успокоява нормалните хора? Всъщност то е плашещо потвърждение, че се налага да свикнем с мисълта, че от време на време някой и друг човек може да изгуби живота си по подобен „достоен“ начин и това е нормално. Преднамереното неглижиране и свалянето на всеки скандален случай на махленско ниво си е запазена марка за премиера. С лекота прати и този случай със задна ножица при „двете каки“, „тоалетния" скандал, „ало, Ваньо“ и пр. нормални житейски случки, зад които не се крие нищо тревожно, съмнително или скандално.

В случая единствената тревога, която демонстрира премиерът, бе за руските и румънски туристи, които едва успял да прикотка към Черноморието. Министър Бъчварова пък е попаднала в толкова несвойствена среда, сякаш учен от БАН е принуден да играе сварка със затворници. Нека теглим чертата. Кое е по-малкото зло? Организираната престъпност да вилнее по старому или да се избиваме за паркоместа.

Все един ден ще се яви някой нашенски Уайът Ърп, който ще въздаде справедливост с цялата строгост на закона и в бургаско. Кой обаче ще налее минимална доза нормалност и разум на нашенеца, за да не посяга на ближния заради клаксон. Един ден рекетът може и да свърши, но от метастазите на примитивизма спасение няма да има…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА