Отидете към основна версия

1 637 1

Нов прокурор поема „Наглите“

  • наглите-
  • сгс-
  • прокурор

СГС заседава по делото за отвличания

Снимка:БГНЕС

„Наглите” застават отново пред Софийски градски съд по обвинение в извършването на 11 отвличания. В процеса се включва нов прокурор – Стефан Рачев, който ще поеме функциите на Бисер Кирилов, направил си отвод по делото, съобщи bTV.

В причина за решението му се превърна обстоятелството, че обвинителят, без знанието на съда, е инициирал оглед на къщата на свидетеля по делото Иван Велев. Велев е собственик на постройка в село Петровене, където се предполага, че е бил държан отвлеченият Румен Гунински.

Подсъдими по процеса са Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров, Любомир Димитров, братята Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев. 

На днешното заседание по делото бяха разгледани две експертизи. Първата е съдебномедицинска, засягаща потърпевшите Ангел Бончев и Махаил Краус. В заключението на експертизата се обяснява, че поради ампутацията на четвъртия и петия пръст на Ангел Бончев, и пети пръст на Михаил Краус, са нарушени завинаги двигателните и хващателните функции на ръцете им. Според експертите това пречи на ежедневното им самообслужване и на силата на захвата. Съдебният състав прие заключението на експертизата.

Втората експертиза е ДНК–експертиза, свързана с биологичен материал на ДНК профил върху СИМ-карта и телефон. Според заключението на експертизата доказателственият клетъчен материал съвпада с този на подсъдимия Любомир Димитров.

Адвокат Илиян Василев възрази срещу приемането на експертизата, защото профилът на Любомир Димитров не е бил зададен в задачата на вещите лица. Въпреки това, съдът прие заключението на втората експертиза. От показанията на вещото лице обаче стана ясно, че от иззетия веществен биологичен материал, не е останало нищо и не може да се направи повторна експертиза, защото клетъчният материал е бил в малко количество. Адвокат Василев изрази недоверието си към вещото лице, тъй като работи в институт, който е ведомствен на МВР.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини