Last news in Fakti

21 Ноември, 2011 15:55 1 977 4

Обвиняем по „Наглите“ на състезание с парапланери в Испания

  • наглите

Съдът при две експертизи и разпита двама свидетели по делото

На днешното заседание по делото „Наглите" съдът реши временно да вдигне забраната за напускане на страната на подсъдимия Цветозар Славчев, като му разреши да пътува за периода от 1 до 14 декември, за да участва в състезание с парапланери в Испания. В мотивите си съдът изтъкна, че Славчев неколкократно е бил пускан извън страната и е доказал доброто си процесуално поведение като се е връщал винаги на посочената дата.

В същото време бе отхвърлено искането на подсъдимия Любомир Димитров мярката му за неотклонение „задържане под стража" да бъде променена в по-лека. Съдебният състав се мотивира с това, че срещу него е повдигнато обвинение за тежки умишлени престъпления - той е помагач в 8 от отвличанията и има опасност, ако мярката му бъде променена, той да извърши друго престъпление.

СГС прие и две експертизи по делото срещу групата за отвличания и разпита двама свидетели - Илиян Георгиев и Ясен Колев, които са приятели на Радослав Лебешковски. Георгиев каза, че е приятел на Лебешковски и посочи, че подсъдимият изкарвал прехраната си като държал заложна къща. Самият свидетел е работил в нея и си спомни, че в заложната къща са носени и оставяни оръжия от клиенти. Илиян Георгиев посочи, че не знае дали Радослав Лебешковски е вземал някои от оръжията за ползване.

Ясен Колев от своя страна си спомни един от рождените дни на приятеля си Радослав, с когото празнували в заведение заедно с голяма част от компанията му. Двамата били много близки и си споделяли почти всичко. Свидетелят забелязал, че в заведението влезли двама непознати за него мъже, за които в последствие разбрал, че са Иван Пайнавелов - Сапата и Любомир Димитров.

Двамата откъснали за около час Лебешковски от компанията, след което той се върнал при приятелите си и споделил, че получил „въздушни пари", с които по-късно си купил лодка. Ясен Колев го поздравил, но не разбрал каква е точната сума и как Лебешковски спечелил парите. През юни същата година двамата ходили на риболов с лодката на язовир Искър, спомни си още свидетелят.

Следващото съдебно заседание е насрочено за петък, когато предстои да бъдат слушани записите, събирани със СРС-та, заради което вероятно делото ще се гледа при закрити врати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mitko

    1 1 Отговор
    как ще го пускат извън страната бе той е подсадим и никой не трябва да го интересува той какъв спортист е и как се бил връщал.Ами ако сега не се върне какво правим,ще протакаме още делото защото тоя не могат да го намерят.Ама ако така стане трябва тоя съдия да го затворят за 10 години най малко без право на помилване,че да видим друг път дали тоя или друг съдия ще го направи това.Не мога да разбера тия хора срам нямат ли или май са оперирани от това.
  • 2 SS сс ss

    1 1 Отговор
    как няма да го пуснат като си плати на гл прокурор и готово то в България така става и за никого не тайна какви ни управляват сега а и предишните правителства -лошото е че вече не им пука от нищо
  • 3 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    parvo sada go e pusnal a ne prokurora i vtoro nali znaesh che sadiite i prokurorite sa vishi magistrati i da puskash takiva obvinenia v neta e nai malkoto prostotia.ako razpolagash s fakti znaesh kade da otidesh ako ne si malchi zashtoto magistratite sa uchili tolkova kolkoto nemojesh dasi predstavish i zaslujavat uvajenie.
  • 4 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    Напълно нормално, все пак живеем в България