Last news in Fakti

7 Ноември, 2011 16:49 1 128 0

Прокуратурата образува дело срещу "Наглите" за изнудване

  • бончев-
  • наглите

 

Година след началото на процеса срещу "Наглите", прокуратурата образува дело срещу групата за отвличания и за изнудване. Този пропуск, направен от държавното обвинение, попречи на жертвите на бандата за отвличания да търсят чрез наказателното дело и парите от откупите за свободата им.

В Софийския градски съд продължи друго дело, свързано с "Наглите" - гражданския иск на Ангел Бончев срещу фондацията "Утре за всеки". На заседанието показания даде антимафиотът, който е придружавал Бончев след особождаването му, при предаването на 173 хиляди евро на фондацията с СМС, както и до освобождаването на Камелия Бончева. Показания даде и шефът на Института по психология Неделчо Стойчев, който е бил неотлъчно до Бончев.

Стойчев каза, че психическото състояние на мъжа е било такова, че е бил готов да изпълни всяко желание на "Наглите". Освен това Ангел Бончев е изпитвал чувство на вина заради отвличането на съпругата му, както и страх за нея заради това, което му се е случило. Стойчев посочи, че посттравматичният стрес на мъжа е бил до степен, че той е можел да се самоубие.

Делото ще продължи на 30 януари, докогато по искане на адвоката на "Утре за всеки" ще продължи събирането на доказателствата. Защитничката продължава да твърди, че няма данни "Наглите" да са указали парите да се дадат именно на тази фондация.

Случилото се в залата стана повод Ангел Бончев да коментира, че не разбира как може при три дела срещу групата да се боравят по различен начин с едни и същи доказателства. Така стана ясно, че новият прокурор по делото Стефан Рачев най-после е активизирал разследването за изнудване, за да могат отвлечените да поискат от съда парите, дадени за откупи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА