Last news in Fakti

21 Ноември, 2011 11:56 1 621 1

Нов прокурор поема „Наглите“

  • наглите-
  • сгс-
  • прокурор

СГС заседава по делото за отвличания

Нов прокурор поема „Наглите“ - 1
Снимка:БГНЕС

„Наглите” застават отново пред Софийски градски съд по обвинение в извършването на 11 отвличания. В процеса се включва нов прокурор – Стефан Рачев, който ще поеме функциите на Бисер Кирилов, направил си отвод по делото, съобщи bTV.

В причина за решението му се превърна обстоятелството, че обвинителят, без знанието на съда, е инициирал оглед на къщата на свидетеля по делото Иван Велев. Велев е собственик на постройка в село Петровене, където се предполага, че е бил държан отвлеченият Румен Гунински.

Подсъдими по процеса са Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров, Любомир Димитров, братята Радослав и Митко Лебешковски, Павел Петков, Кирил Кирилов и Цветозар Славчев. 

На днешното заседание по делото бяха разгледани две експертизи. Първата е съдебномедицинска, засягаща потърпевшите Ангел Бончев и Махаил Краус. В заключението на експертизата се обяснява, че поради ампутацията на четвъртия и петия пръст на Ангел Бончев, и пети пръст на Михаил Краус, са нарушени завинаги двигателните и хващателните функции на ръцете им. Според експертите това пречи на ежедневното им самообслужване и на силата на захвата. Съдебният състав прие заключението на експертизата.

Втората експертиза е ДНК–експертиза, свързана с биологичен материал на ДНК профил върху СИМ-карта и телефон. Според заключението на експертизата доказателственият клетъчен материал съвпада с този на подсъдимия Любомир Димитров.

Адвокат Илиян Василев възрази срещу приемането на експертизата, защото профилът на Любомир Димитров не е бил зададен в задачата на вещите лица. Въпреки това, съдът прие заключението на втората експертиза. От показанията на вещото лице обаче стана ясно, че от иззетия веществен биологичен материал, не е останало нищо и не може да се направи повторна експертиза, защото клетъчният материал е бил в малко количество. Адвокат Василев изрази недоверието си към вещото лице, тъй като работи в институт, който е ведомствен на МВР.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    И какво от това? Нищо няма да стане, всички го знаем...
    Никой, ама никой съдия няма да посмее да приложи закона независимо дали заради подкуп, или заради страх за живота си...
    Но, ако се страхуваш за живота си да си мислил навремето когато си поискал да бъдеш съдия с какво се захващаш!