Last news in Fakti

25 Ноември, 2011 14:27 3 676 0

Съдът слуша СРС-та по „Наглите“

  • наглите-
  • гребеца

Гребеца разказва подробности за отвличанията

Съдът слуша СРС-та по „Наглите“ - 1
Снимка: БГНЕС

На открито заседание Софийски градски съд слуша разговори, записвани със специални разузнавателни средства (СРС) по делото срещу групата за отвличания „Наглите“.

Първият разговор, с продължителност от над 75 минути, е с Любомир Димитров - Гребеца. Записът е направен от служители на ГДБОП, пред които Гребеца разказва подробности за това как са събирали информация, кой е участвал в отвличанията, охраната на жертвите и преговорите за откупа с близките на похитените.

Димитров се съгласи да проговори и издаде участниците в отвличанията още в началото на делото, като поиска споразумение с прокуратурата. Гребеца признава, че е участвал в отвличанията, като казва, че е пазил жертвите. Въпреки това обаче, той не е свидетел на прокуратурата, а е в качеството на подсъдим по делото.

В разговора със служители от ГДБОП той разказва за някои от „къщите на ужасите“, разкрива информация за това къде са били държани Ангел и Камелия Бончеви и разказва как Румен Гунински-син е отвлечен с бял бус от „Студентски град“.

На въпрос на служител от ГДБОП дали групата не се е страхувала от полицията, Гребеца отговаря: „Не, не е стояло на дневен ред, че ще ни хванат.“ По думите на Гребеца, групата деляла парите за отвличанията по равно. Например за похитения Киро Киров всеки от „Наглите“ получил по над 70 хил. евро.

След почивка съдът продължава с изслушването на записите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА