Отидете към основна версия

3 Април, 2017 09:54, обновена 3 Април, 2017 09:54 4 872 5

Убиха овчар, за да откраднат агнетата му

  • овчар-
  • агнета-
  • убийство-
  • козаново-
  • 56-годишен

Инцидентът се случил в асеновградското село Козаново

Снимка: Shutterstock

В асеновградско село крадци убиха 56-годишен мъж, за да задигнат животните му.

Животновъдът от село Козаново бил нападнат и пребит до смърт в петък срещу събота. Той бил откаран в болница в Асеновград в безпомощно състояние, но лекарите не успели да го спасят, след като в крайна сметка множеството рани по главата и тялото му се оказали фатални.

Говори се, чe жecтoĸият пoбoй бил извъpшeн oт ĸpaдци, които имали за цел дa зaдигнaт aгнeтaтa пpeди Beлиĸдeн и дa ги пpoдaдaт.

По-късно извършителят Ивелин А. е бил задържан. Това се е случило няколко часа след като пострадалият е починал в болница в гр. Асеновград.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде поискано от Окръжен съд – Пловдив вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

По делото са извършени множество процесуално-следствени действия, вкл. огледи, освидетелствания, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели. Назначени са съдебно-медицинска и биологична експертизи. Разследването продължава.

Преди дни в друго село - Дуванлии, откраднаха 20 агнета, докато стопаните спели.

Цената на агнешкото в момента е около 15 лева, припомнят от "Нова телевизия". Стоката е особено търсена седмица преди Великден.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини