Отидете към основна версия

2 117 2

Арестуваха тираджия, пребил и обрал румънка край Русе

  • тираджия-
  • обрал-
  • румънка

Русенски полицаи задържаха 65-годишен тираджия, който пребил и ограбил румънка, която се качила при него на стоп в Гюргево, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за жена с множество наранявания, открита в района на село Обретеник, е постъпил на тел. 112 в 22.58 часа на 29 март.

Пребитата била транспортирана в русенската болница. Пред разследващите тя обяснила, че в румънския град Гюргево се е качила на стоп в ТИР, управляван от българин. Двамата преминали ГКПП "Дунав мост" и продължили по главния път Русе - Велико Търново.

В района на село Обретеник, шофьорът отбил по второстепенен път, спрял камиона до гориста местност и поискал сексуални услуги. След като получил отказ, той пребил румънката, взел от чантата й 50 евро и потеглил, а в камиона останали нейни лични вещи - чанти с дрехи и мобилен телефон.

По случая било образувано досъдебно производство и предприети бързи оперативно-издирвателни действия от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Русе.

Извършителят - 65-годишен мъж от град Бяла е задържан и са му повдигнати обвинения. При разпита в присъствието на адвокат, тираджията е признал вината си.

Разследването продължава.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини