Отидете към основна версия

4 012 5

Още 3 коли горяха в София

  • кола-
  • пожар-
  • коли
Около 3 часа бе подпален джип в "Дружба" - Снимка: БГНЕС

И тази нощ имаше опожарени коли в столицата, предаде БНР.

Три автомобила бяха подпалени в столичните квартали "Люлин" и "Дружба". Палежите в "Люлин" бяха извършени преди полунощ пред блок 211.

Във вторник вечерта 5 автомобила горяха в Студентски град.

Предната част на джип марка "Исизу Трупер" е напълно унищожена. Той е бил паркиран на неохраняем паркинг, пред блок 35 на кв. "Дружба" 1, на около 200 метра от Осмо Районно полицейско управление. При пожара няма пострадали други коли от пламъците. Паркингът пред блока е пълен с автомобили и само бързото погасяване на джипа е предотвратило пламъците да преминат към другите коли.

Палежите в "Люлин" бяха извършени пред блок 211 без да има сериозни щети. От пресцентъра на МВР уточниха, че първият сигнал за подпалена кола е подаден в 23:50 часа в ж.к. Люлин, лек автомобил марка Роувър е бил запален.

По време на горенето патрул на полицията при обход е забелязал случващото се и е загасил горенето. На колата не са нанесени сериозни щети. В близост до Роувъра е имало и БМВ, което също е било подпалено, но колата е била извън движение със счупено стъкло и изваден двигател. На задната седалка е имало нещо, което е тлеело, но колата не е пламнала, вероятно през счупеното стъкло и хвърлено нещо.

Двата автомобила са били на 30-40 метра един от друг и втората кола не се е запалила от първата. В ж.к Дружба в 3:35 часа е подаден вторият сигнал за палеж на джипа.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини