Отидете към основна версия

2 467 2

Задържаха микробус, натъпкан с контрабандни цигари

  • контрабандни цигари-
  • микробус-
  • митница
Снимки: Агенция Митници

Нов случай на опит за пренасяне на 1551 кутии /30 820 къса/ контрабандни цигари предотвратиха при съвместна проверка митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево.

На 6 септември 2017 г., на трасе „Входящи автомобили и автобуси" на ГКПП Капитан Андреево пристига микробус „Mercedes benz" с иракска регистрация, влизащ в страната от Турция и пътуващ за Англия. В пътническия микробус пътува семейство - съпрузи с четири деца.

Пред митническите органи пълнолетните лица заявили, че не пренасят стоки за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която митническите служители установяват укрити тютюневи изделия във всички възможни естествени кухини на автомобила - в седалките, вратите, калниците и в акумулатора.

Цигари са открити и в багажа на пътниците, а при пролъчване - и в тавана на микробуса. Общото количество на задържаните тютюневи изделия е 1551 кутии /30 820 къса/ без бандерол от марката „ММ special slims".

Цигарите са задържани. Задържан е и микробусът, послужил за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини