Отидете към основна версия

10 336 12

Хванаха убиеца на разчленения Спас (обновена)

  • алеко константиново-
  • труп-
  • спас денин

Пиянска свада довела до жестокото деяние

Полицията в Пазарджик задържа заподозрян за жестокото убийство на 46-годишния Спас Денин, съобщи на специална пресконференция директорът на ОД МВР в града комисар Стоян Стоянов. Арестът е извършен в късния следобед на вчерашния ден.

Заподозреният Васил Н. е на 41 години, без постоянен адрес. Работи в сферата на строителството, от български произход, без видими психически отклонения, има съпруга и деца, но живее отделно от тях.

Причината, довела до жестокото убийство, е пиянска свада, при която убиецът е използвал уменията си да разфасова животни. По първоначални данни тежкото престъпление е извършено на 26 декември вечерта.

Убийството е извършено в апартамент в централната градска част на Пазарджик. Двамата се срещнали в заведение в Пазарджик, след което са продължили да пият на мястото на убийството. След тежкото деяние Васил Н. е обул обувките на жертвата и е разчленилил трупа, като е изхвърлил останките в най-близкия контейнер в центъра на града.

Има противоречия между полицията и съдебния лекар, извършвал аутопсията - д-р Ангел Фингаров. Комисар Стоянов е категоричен, че убитият не е кастриран, а според д-р Фингаров и свидетелите, открили трупа, гениталиите на Спас са били отрязани.

Убиецът е задържан два дни след като бе установена самоличността на 46-годишния Денин чрез СРС-та. Той е бил с обувките на жертвата си. На този етап Васил Н. не е направил пълни самопризнания. Той е в ареста за 72 часа. Постои да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Според зам.-окръжния прокурор на Пазарджик Васил Малинов, ще бъде поискана най-тежката мярка задържане под стража на заподозрения и ще му бъде повдигнато обвинени за умишлено умъртвяване с особена жестокост. Разследването продължава.

Разсчеленият труп беше открит от работници на сметището в пазарджишкото село Алеко Константиново на 29 декември. Призори камион изсипал на сметището контейнер с боклук, от който изпаднали чувалите с останките. Трупът бил с отделени глава и крайници.

Аутопсията показа, че Спас Денин е бил мъртво пиян преди смъртта си. Алкохолът в кръвта му е 2,86 промила. По трупа са намерени общо девет прободни рани, от които мъжът е загинал. Разчленяването е станало след смъртта му.

„30 години съм съдебен лекар, подобно зверство за пръв път виждам", коментира патоанатомът, извършил аутопсията. Според него това убийство е много по-жестоко от убийството на сестрите Белнейски.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини