Last news in Fakti

7 Януари, 2012 12:43 10 335 12

Хванаха убиеца на разчленения Спас (обновена)

  • алеко константиново-
  • труп-
  • спас денин

Пиянска свада довела до жестокото деяние

Полицията в Пазарджик задържа заподозрян за жестокото убийство на 46-годишния Спас Денин, съобщи на специална пресконференция директорът на ОД МВР в града комисар Стоян Стоянов. Арестът е извършен в късния следобед на вчерашния ден.

Заподозреният Васил Н. е на 41 години, без постоянен адрес. Работи в сферата на строителството, от български произход, без видими психически отклонения, има съпруга и деца, но живее отделно от тях.

Причината, довела до жестокото убийство, е пиянска свада, при която убиецът е използвал уменията си да разфасова животни. По първоначални данни тежкото престъпление е извършено на 26 декември вечерта.

Убийството е извършено в апартамент в централната градска част на Пазарджик. Двамата се срещнали в заведение в Пазарджик, след което са продължили да пият на мястото на убийството. След тежкото деяние Васил Н. е обул обувките на жертвата и е разчленилил трупа, като е изхвърлил останките в най-близкия контейнер в центъра на града.

Има противоречия между полицията и съдебния лекар, извършвал аутопсията - д-р Ангел Фингаров. Комисар Стоянов е категоричен, че убитият не е кастриран, а според д-р Фингаров и свидетелите, открили трупа, гениталиите на Спас са били отрязани.

Убиецът е задържан два дни след като бе установена самоличността на 46-годишния Денин чрез СРС-та. Той е бил с обувките на жертвата си. На този етап Васил Н. не е направил пълни самопризнания. Той е в ареста за 72 часа. Постои да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Според зам.-окръжния прокурор на Пазарджик Васил Малинов, ще бъде поискана най-тежката мярка задържане под стража на заподозрения и ще му бъде повдигнато обвинени за умишлено умъртвяване с особена жестокост. Разследването продължава.

Разсчеленият труп беше открит от работници на сметището в пазарджишкото село Алеко Константиново на 29 декември. Призори камион изсипал на сметището контейнер с боклук, от който изпаднали чувалите с останките. Трупът бил с отделени глава и крайници.

Аутопсията показа, че Спас Денин е бил мъртво пиян преди смъртта си. Алкохолът в кръвта му е 2,86 промила. По трупа са намерени общо девет прободни рани, от които мъжът е загинал. Разчленяването е станало след смъртта му.

„30 години съм съдебен лекар, подобно зверство за пръв път виждам", коментира патоанатомът, извършил аутопсията. Според него това убийство е много по-жестоко от убийството на сестрите Белнейски.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 usera

    1 1 Отговор
    Поредния изверг, който ще остане на свобода след време и ще продължава да безчинства. Слабо правосъдие - слаба държава..
  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    che e izverg da no che shte e na svoboda silno se samniavam.ostavi magistratite da si svarshat rabotata.
  • 3 98765

    0 0 Отговор
    Нещата могат да се оправят само ако разчленят някой от народното събрание!!!
  • 4 Старшината

    0 0 Отговор
    Нашата милиция ни пази............след после.
  • 5 Гост 1

    0 0 Отговор
    Ето затова съм ЗА смъртното наказание при доказана вина...
  • 6 гого

    1 0 Отговор
    ей голям звяр тоя...направо изрод! - на бесилото!
  • 7 Komentatora

    2 0 Отговор
    Браво на полицията за бързата работа, а сега дано и съдебната система си свърши работата подобаващо.
  • 8 малина асенова

    0 0 Отговор
    да се върне смъртната присъда
  • 9 Ивайло Петров

    0 0 Отговор
    Смъртна присъда немислите ли че много бързо ще му се размине.По-добре,да лежи доживот,без право на помилване.Там затворниците ги обичат такива,но все пак живеем в България,я ще го изкарат луд или нещо подобно.
  • 10 Icaka

    0 0 Отговор
    Taq GADINA trqbva da bade dran jiv na tasmi,na centara v pazarjik
  • 11 око заоко

    0 0 Отговор
    колко ни струва 1 дожижотна на нас хората????
    колко такива има
    зашто триабва да плаштаме и за тях???
  • 12 Андрей Кръстев

    0 0 Отговор
    losha rabota,bezraboticata e edna ot prichinite,nikoi ne misli za neq,sitiq gladniq ne vqrva