Отидете към основна версия

3 Април, 2018 20:19, обновена 3 Април, 2018 20:19 8 800 20

Чистачка подгонила двамата бегълци от Софийския затвор

  • бягство-
  • затвор-
  • софийски затвор-
  • владимир стефанов-
  • радослав колев

Престъпниците стреляли три пъти, но не са ранили никого

Снимки: БТА

"Престъпниците, които избягаха днес от Софийския затвор, са нападнали трима служители с оръжие", потвърди на извънреден брифинг заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов.

Първо затворниците са пребили служител на СОТ, който инспектирал получените вещи на пандизчиите. След това надзирател, заплашили негов колега с оръжие. Стреляли три пъти, но не ранили никого, обясниха от министерството на правосъдието. Носили са и нож.

„Тепърва ще разберем при какви обстоятелства е извършено и чия е отговорността за бягството. Чистачката, която е била на работа по това време, подгонила бегълците в опит да помогне. Назначена е проверка по случая", допълни заместник-министърът.

Изяснява се как е вкарано огнестрелното оръжие, с което осъдените си проправили път към външния свят. Според властите има елемент, при който това да е станало при провеждане на общи мероприятия по предаване на вещи. Една от вещите е била телевизор, но е невъзможно чрез него да се вкара оръжието.

„Упражнена е принуда, заплаха с огнестрелно оръжие, има реакция от нашите служители, за съжаление неуспешна. Дали реакцията е адекватна ще се види“, продължи Проданов.

"На камерите ясно се вижда, че са бягали. Издирването е започнало веднага“, допълни зам.-министърът.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини