Отидете към основна версия

17 659 26

Глобиха варненска проститутка с 1000 лева

  • проститутка-
  • варна-
  • проституция

26-годишната жена била предупреждавана многократно от полицията

26-годишна крайпътна проститутка от Варна бе глобена с 1000 лева за "безделничество", съобщиха от МВР. Тя беше призната за виновна в това, че като пълнолетно работоспособно лице през продължително време (от 21 юли 2017 г. до 18 май тази година), не се е занимавала с общественополезен труд, а е получавала нетрудови доходи по непозволен и неморален начин – чрез проституция.

Подсъдимата заставала в предизвикателно облекло край стария път Варна - Бургас, в района на местностите "Крушките", "Кантара" и "Боровец", махала с ръце и отправяла открити сексуални намеци към преминаващите автомобили и камиони.

Тя нееднократно била засичана от полицейски патрули да предлага подобни услуги на открити публични места и няколко пъти през този период е била задържана и отвеждана в полицията за съставяне на предупредителни протоколи.

На 18 май тази година, 26-годишната жена била хваната да проституира с клиент в спрян на отбивка автомобил по същия път, който потвърдил, че е ползвал услугите ѝ повече от година.

В България няма закон, забраняващ проституцията, но ако труженичка бъде заловена по време на дейността ѝ три пъти, то срещу нея може да бъде съставен акт, а по-късно изправена и пред съд.

В крайна сметка съдът освободи подсъдимата от наказателна отговорност с налагането на административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини