Отидете към основна версия

2 590 7

Брат на депутат ръководел група за мокри поръчки

  • мокри поръчки-
  • брат-
  • депутат

Специализираната прокуратура обвини четирима за участие в група за рекет, поръчала следене и побой над застрелян в София данъчен служител. Това съобщиха от държавното обвинение днес. Групата е действала в София и други градове от март 2016 г.

Прокуратурата твърди, че са събрани доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов. Сред основните задачи на разследващите дейността на престъпната група е да установят дали нейни участници, или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени действия, имат връзка с покушението над данъчния служител.

Ръководителят на групата е брат на народен представител. Според източници на "Сега" от разследването става дума за брата на бивш депутат от ГЕРБ, който в момента е в парламента като част от опозицията. Той, както и двама от подчинените му са били задържани вчера при спецоперация в София, Приморско и Белово. Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие.

Съобщението на прокуратурата твърди, че "според събраните доказателства групата е решавала чрез брутални силови действия (и срещу солидно заплащане) финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за "наказателни акции" срещу конкретни хора, или е възлагала изпълнението им на трети лица".

Имена не се съобщават, въпреки че и от Комисията за защита на личните данни излязоха със становище до прокуратурата, че няма проблем имената на обвиняемите да бъдат огласявани.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини