Last news in Fakti

4 Юли, 2018 16:06 2 584 7

Брат на депутат ръководел група за мокри поръчки

  • мокри поръчки-
  • брат-
  • депутат

Специализираната прокуратура обвини четирима за участие в група за рекет, поръчала следене и побой над застрелян в София данъчен служител. Това съобщиха от държавното обвинение днес. Групата е действала в София и други градове от март 2016 г.

Прокуратурата твърди, че са събрани доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов. Сред основните задачи на разследващите дейността на престъпната група е да установят дали нейни участници, или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени действия, имат връзка с покушението над данъчния служител.

Ръководителят на групата е брат на народен представител. Според източници на "Сега" от разследването става дума за брата на бивш депутат от ГЕРБ, който в момента е в парламента като част от опозицията. Той, както и двама от подчинените му са били задържани вчера при спецоперация в София, Приморско и Белово. Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие.

Съобщението на прокуратурата твърди, че "според събраните доказателства групата е решавала чрез брутални силови действия (и срещу солидно заплащане) финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за "наказателни акции" срещу конкретни хора, или е възлагала изпълнението им на трети лица".

Имена не се съобщават, въпреки че и от Комисията за защита на личните данни излязоха със становище до прокуратурата, че няма проблем имената на обвиняемите да бъдат огласявани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпото

    8 2 Отговор
    Депутатът хем бил от ГЕРБ, хем сега е от опозицията.
    Не знаех, че има и такива
  • 2 Гого

    10 1 Отговор
    Що не пишеъе че брата е от дпс продажната журналистика е в ход.

    Коментиран от #6

  • 3 ЗАЩО

    5 0 Отговор
    Защо не пишете с имена кой е депутата . Да излизат и да се обясняват сега. Ама то да беше само тоя брат . Кой знае колко са братя, сестри,братовчеди,чичовци,лели по ваички етажи на властта и престъпността
  • 4 ванката

    1 3 Отговор
    нищо странно нищо ново и учудващо за иправлението на герб ... може да се интерпретира така чрез лицето на герб вис-2 завзема територии от сик
  • 5 А БЕ

    2 2 Отговор
    Подобни глупости могат да напишат само червени олигофрени , не е ли по правилно да се напише внедрен агент на ДС в ГЕРБ !? А сега си е на мястото !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Чурулик чурулик

    2 0 Отговор
    И за кво умреха лески и останалите?да доидат наште и да ни убиват ? Хай сиктир