Last news in Fakti

5 Юли, 2018 16:24 3 717 8

Задържаната престъпна група не убила данъчния (ВИДЕО)

  • мокри поръчки-
  • приморско-
  • белово-
  • изнудване

Тя трябвало само да го сплаши

Задържаната престъпна група не убила данъчния (ВИДЕО) - 1

Задържаната на 3 юли група е била създадена с цел изнудване, лихварска дейност и изпълнение на поръчки, посочи прокурор Лидия Манолова на брифинг в Специализираната прокуратура, в който участваха наблюдаващият прокурор Камен Господинов и служител на отдел „Контратероризъм“ в ГДБОП.

Поводът бе проведената на 3 юли т.г. операция на територията на София, Приморско и Белово, в рамките на която бяха задържани трима от участниците в престъпната група, включително и ръководителят им.

Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие.

Според събраните до момента данни, групата се е занимавала само с изнудвания, решавала е чрез брутални силови действия (и срещу солидно заплащане) финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за "наказателни акции" срещу конкретни хора, или е възлагала изпълнението им на трети лица.

Няма връзка между задържаната група за изнудване и убийството на данъчния инспектор, до момента е установено, че ѝ е било възложено той да бъде сплашен с палежи и побой, но не и убийството му, съобщиха от прокуратурата.

Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на обвиняемите продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    34 3 Отговор
    Явно са преведени първия транш кинти към съдебните органи,че версията се промени.
  • 2 Цирк

    31 0 Отговор
    Специализираната прокуратура много бързо смени сценария. Не им вярвам на тези и на ДАНС!
  • 3 Бат Сали

    20 0 Отговор
    Oпаа само с няколко изстрела в главата.Щом става въпрос за депутатски брат само сплашване.
  • 4 Мони

    13 0 Отговор
    Всичко с групата е ок,само сплашване.кво толкова,няма убийства
  • 5 Рамбо

    5 0 Отговор
    По- рано Димитър купуваше цигански гласове за Герб, а сега за Дпс. Брат му е само негов изпълнител. Не вярвам Доган да ги знае кви боклуци са, но знае ли човек?
  • 6 АНОНИМЕН

    6 0 Отговор
    АЙ СЕГА ,НЯМА ГРУПА ,НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ,ГРЕШКА Е СТАНАЛО ,ДО КОГА ? УЖ ЗАМИСЛЯ ЛИ УБИЙСТВА НА МАГИСТРАТИ И ПОЛИЦАИ ,И ИЗВЕДНЪЖ ,НИЩО ,
  • 7 БОКО

    1 0 Отговор
    Да бе да !Възложено е да го сплашат с палежи и побой !И после са искали само да го сплашат с некой изстрел ама за съжаление човека почина!Не не не са те извършителите!Баба Вуна от Горно-Нанадолнище е извършителката и поръчителката!Гоуем смех!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.