Отидете към основна версия

14 317 13

Задържаха Дъмпела за нападението срещу Багата

  • задържаха-
  • дъмпела-
  • багата-
  • благой иванов

23-годишният софиянец Даниел С.-Дъмпела е задържан за 24 часа във връзка с инцидента с ММА боецът Благой Иванов – Багата, който  предната нощ в столично заведение бе намушкан с нож и продължава да е в критично състояние. Това съобщиха от МВР.

Софийска градска прокуратура ще се произнесе дали задържаният ще остане в ареста за 72 часа.
Разследващият екип работи за установяване на съпричастността му към извършеното деяние. Разпитани са още трима души, присъствали в заведението по време на свадата между двете компании.

Предстои провеждането на необходимите процесуално-следствени действия и след приключването им материалите ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор. Продължава работата за установяване на други очевидци на инцидента, както и на други участници в сбиването. 

Задържаният  е криминално проявен – през 2008 г. е регистриран за изнудване на територията на Трето районно управление, през 2009 г. е задържан в Дупница за притежание на наркотици и използване на неистински документи – в колата му е открита дрога, а при последвалата проверка се установило, че номерът и документите на автомобила са неистински.

Факти.бг съобщи по-рано, че са разпитани 13 души от двете групи, както и служители на столичното заведение по случая.  Снети са обяснения и от служители на заведението – управител, бармани и охранители.

Според Пирогов,  преодоляно е шоковото състояние на тежко ранения Благой Иванов, приет в централна реанимация в неделя, 26 февруари. Пациентът остава на командно дишане. Очакват се усложнения в следствие на ножевото нараняване. Остава и критичното състояние. Това съобщи тази сутрин доц. д-р Стоян Миланов, началник на централна реанимация. Пострадалият вчера претърпя 6-часова операция, осъществена от водещи хирурзи на Първа хирургична клиника на "Пирогов".

Действията на работния екип по случая се ръководят от Софийска градска прокуратура. По случая в столичния бар, при който бе ранен Багата , се води досъдебно производство по чл. 115 от НК.
До момента категорично е установено, че и двете групи са били в заведението, настанени в различни сепарета. Изяснена е самоличността на част от участниците в инцидента - те не са открити на адресите в столицата и се издирват от полицията.

Факти.бг припомня, че  ММА борецът бе намушкан с нож рано призори около 5,00 часа в заведение на ул. „Граф Игнатиев” 12. Двете компании между, които е станало спречкването са били употребили доста алкохол.  При инцидента пострадаха още двама души, но не така сериозно.
Все още се изясняват причините за скандала.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Цветанов: Дъмпела е наръгал Багата

    Дъмпела е наръгал Багата. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов. 23-годишният Даниел С. С прякор Дъмпела беше задържан вчера заради инциде ...
    28.02.2012
    21 272
    32
  • Нападението над Багата е провокирано от алкохол

    Нападението над Благой Иванов - Багата е изцяло криминален случай, който е провокиран и под въздействието на алкохол, каза в Благоевград министърът ...
    27.02.2012
    14 467
    12
  • Очакват се усложнения в състоянието на Багата

    Разпитани са 13 души от двете групи, както и служители на столичното заведение по случая с намушкването на Благой Иванов - Багата, съобщиха от МВР. ...
    27.02.2012
    4 994
    4
  • Багата бил добро момче

    Треньорът на Благой Иванов – Багата Стоян Саларинов заяви пред бТВ, че е учуден от неприятния инцидент със състезателя му. Самбистът бе наръг ...
    27.02.2012
    13 535
    19